90 dakika bir Dünya'nın etrafında tur atıyorlar

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda yürüttüğü bilimsel çalışmalar ve deneyler hakkında bilgiler paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
90 dakika bir Dünya'nın etrafında tur atıyorlar

Alper Gezeravcı, uzay görevi süresince yaptığı çalışmalar ve bu deneyimler hakkında değerli bilgiler verdi. Mikro yer çekimi ortamında gerçekleştirdiği araştırmalar ve deneyler, bilimsel çalışmalar için dünyada bulunmayan fırsatlar sunduğunu vurguladı.

BİLİMSEL DENEMELER VE ARAŞTIRMALAR

Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) malzeme bilimi, biyoloji, fizik, tıp ve genetik gibi çeşitli alanlarda deneyler yaptığını belirtti. Yer çekimsiz ortamda gerçekleştirilen bu çalışmaların, bilim insanları için yeni kapılar açtığını ifade etti.

DENİZDE İNİŞ VE DÖNÜŞ HAZIRLIKLARI

Astronot, görev sonrasında gerçekleşecek olan denizde iniş planlarından bahsetti. Florida eyaleti ve Meksika Körfezi'nde yer alan yedi potansiyel iniş noktası arasında meteorolojik koşullara bağlı olarak bir seçim yapılacağını açıkladı.

UZAY İSTASYONU'NUN ÖZELLİKLERİ

Gezeravcı, ISS'in dünyanın alçak yörüngesinde yer alan, bilimsel deneyler yapılmasına olanak sağlayan bir laboratuvar olduğunu söyledi. İstasyonun boyutları, ağırlığı ve tarihçesi hakkında da bilgi verdi.

UZAYDA HAYAT VE EĞİTİMLER

Uzay istasyonunda yaşamak ve uyum sağlamak için aldıkları eğitimlerden bahseden Gezeravcı, fizyolojik gereklilikleri karşılamaya yönelik eğitimler ve olası acil durum senaryolarına hazırlıkları anlattı.

DENEYLER VE GELECEĞE KATKILARI

Uzayda gerçekleştirdiği deneyler ve bu deneylerin geleceğe olan katkıları hakkında da bilgi veren astronot, mikro yer çekimi ortamının bilimsel araştırmalara sağladığı avantajları dile getirdi.

DÜNYA'YI UZAYDAN GÖZLEMLEMEK

Gezeravcı, uzaydan dünyayı gözlemlemenin verdiği duyguları paylaştı. Uzaydan dünyanın görselliğine ve bu perspektifin çevre koruma bilincine katkısına değindi.

ASTRONOTUN DUYGULARI VE PERSPEKTİFLERİ

Türkiye'nin ilk astronotu olmanın kendisine hissettirdikleri ve bu rolün önemini vurgulayan Gezeravcı, uzaydaki tecrübelerinin kendisine kazandırdığı yeni bakış açılarından bahsetti.

Yorumlar