8383 neden iptal edildi? 8383 meb mobil bilgi servisi neden iptal?

8383 MEB mobil bilgi servisi SMS hizmetleri neden bir anda iptal edildi, konuyla ilgili bakanlıktan bira çıklama geldi mi?

Google Haberlere Abone ol
8383 neden iptal edildi? 8383 meb mobil bilgi serv

8383 neden iptal edildi, Milli Eğitim Bakanlığı mobil bilgi servisi SMS hizmetleri neden bir anda iptal edildi, konuyla ilgili bakanlıktan bira çıklama geldi mi?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın velileri bilgilendirme sistemi olan 8383 ile ilgili beklenmedik bir gelişme yaşandı. Daha doğrusu pazartesi günü haber verilen ve bugün uygulama konulan işlem sürpriz olarak değerlendirildi.

Pazartesi günü velilere atılan bir SMS'te 8383 MEB Mobil Bilgi Servisi hizmetinin sonlandırılacağı haberi verildi. 

Perşembe günü itibarıyla da atılan yeni bir SMS'te 8383 servis abonelik hizmetinin iptal edildiği bilgisi verildi. Hal böyle olunca da veliler neden iptale dildiğini merakla sormaya başladı ve  8383 neden iptal edildi? 8383 meb mobil bilgi servisi neden iptal sorularına cevap aramaya başladı. 

8383 NEDEN İPTAL EDİLDİ?

MEB tarafından sağlanan ücretli SMS servisi 8383 ile öğrencilerin devamlılık veya sınav notları hakkında bilgi veriliyordu. 

MEB Mobil Bilgi Servisi Abonelik servisi 9 Mart 2023 tarihinde 4,5 TL karşılığında yenilenmişti.

Abone olan veliler, haftalık ders programlarını, sınav takvimini, öğrencilerin okula gitmemesi halinde devamsızlık durumu ve sınavlardan sonra alınan sınav notlarını SMS ile alabiliyordu.

İlk mesaj şöyleydi: "Değerli abonemiz, üyesi olduğunuz 8383 MEB Mobil Bilgi Servisi hizmeti sonlandırılacak olup, üyelik döneminizin bitiminde yenileme yapılmayacaktır"

İkinci mesaj ise şöyle oldu:

MEB Mobil Bilgi Servisi Abonelik servisi aboneliğiniz sonlandırılmıştır.

8383 neden iptal edildi 8383 meb mobil bilgi servisi neden iptal
8383 neden iptal edildi 8383 meb mobil bilgi servisi neden iptal

 

Uygulama veliler tarafından takdirle karşılanıyor ve çok da ilgi görüyordu. Ancak gelinen noktada bu SMS hizmeti iptal edildi.

MEB'den konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi. 

Yorumlar

Vildan Çok yararlı bir uygulamaydi. Kaldırılmasına çok üzüldüm. Yeniden hizmet vermesini istiyorum. Özellikle çalışan anneler ve şehir dışında okuyan çocukların ailesi için çok önemli bir uygulama herkes bu kadar memnunken niye çat diye kapatıldı anlamak mümkün değil gerçekten
rümeysa iptal mş eeildi tamamen