81 ilden bağışlanan ürünler bu pazarda satılıyor

Türkiye'nin dört bir yanından bağışlanan ürünleri toplanan ürünler TOGEM-DER tarafından yenilenerek Üsküdar'da kurulan pazarda satışa sunuldu.

Google Haberlere Abone ol
81 ilden bağışlanan ürünler bu pazarda satılıyor

Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM-DER) tarafından İstanbul Üsküdar'da kurulan “Artsın Eksilmesin Dönüşüm Pazarı” açıldı. 

“Sıfır Atık” projesine ve ihtiyaç sahiplerine destek amacıyla düzenlenen etkinlik öncesinde Türkiye genelinde vatandaşlardan kullanılmayan ürünler toplandı. Yenilenen ürünler daha sonra “Artsın Eksilmesin Dönüşüm Pazarı” etkinliği, ile satışa sunuldu.

Üsküdar Selimiye’de bulunan TOGEMDER’in merkezinde açılan pazarda TOGEM-DER Başkanı Saadet Gülbaran, etkinliğe dair açıklamalarda bulundu.

Hedeflerinde ikinci el ve hiç kullanılmayan hikâyesi olan her bir parça eşya ile yeni hikâyeler yazmak olduğunu kaydeden Saadet Gülbaran, çağrıda bulunduklarını ve Türkiye'nin dört bir yanından olumlu karşılık aldıklarını söyledi.

Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM-DER)  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde 2005 yılında kuruldu.

TOGEM-DER’in, Emine Erdoğan himayesinde başlatılan “Sıfır atık” projesine destek sağlamak amacıyla düzenlediği “Artsın Eksilmesin Dönüşüm Pazarı” etkinliği dün başladı. Üsküdar'daki dernek merkezinde kurulan pazarda mobilyadan kıyafete kadar 81 ilden bağışlanan 9 bine yakın sıfır ve ikinci el ürün bulunuyor.

Binlerce ikinci el ürünün yenilenerek satışa sunulduğu etkinlikten elde edilecek gelir, “Sıfır Atık” projesinin toplumda yaygınlaştırılması ve ihtiyaç sahipleri için kullanılacak. Etkinlikte, Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen ürünlerden oluşturulan “Recep Tayyip Erdoğan” köşesinde sergilenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın portreleri ise bağışta bulunanlara hediye edilecek. Yarın akşama kadar devam edecek olan organizasyona giriş ise ücretsiz. 

TOGEM-DER Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Gülbaran, etkinlikle ilgili şunları söyledi:

“Herkese bir çağrıda bulunduk; Sizin eskiniz başkasının yenisi olsun. Bu çağrımıza Türkiye’nin dört bir yanından karşılık geldi. Kimi markalar çeyiz setleri, oyuncak, halı gibi yeni ürünler yolladılar. Kimileri elleriyle ördükleri kazakları, çorapları kimileri ise el emeği, göz nuru yaptıkları hediyelik eşyaları gönderdi. Kısa sürede Türkiye’nin dört bir yanından 9 binden fazla parça ürün geldi.”

‘KAPIMIZ HERKESE AÇIK’

Gülbaran, şöyle devam etti: “Kapımız herkese açık. Herkesin ihtiyacına, zevkine ve bütçesine göre ürünler var. 50 TL’ye bot da bulabilirsiniz, 200 TL’ye bir sehpa da alabilirsiniz. Özel sergileme alanında ise ipek halılar, değerli tablolar, satranç takımları, birbirinden değerli parçalar da yine katılımcıları bekliyor. Bazı mobilya ve kıyafetleri ise derneğimizde yeniledik. Şu anda eskisinden daha iyi durumdalar. Hedefimiz, ikinci el ve hiç kullanılmayan hikâyesi olan her bir parça eşyayla yeni hikâyeler yazmak.”

Yorumlar