81 ilde sokağa çıkma yasağı sona erdi

Koronavirüs ile mücadele kapsamında 81 ilde uygulanan sokağa çıkma yasağı sona erdi. Bakan Koca, yasağın sona ermesiyle ilgili olarak, "Terbirli olmalıyız. Evimizin kıymetini bilmeye devam etmeliyiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
81 ilde sokağa çıkma yasağı sona erdi

Türkiye genelinde 81 ilde uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağı bu gece yarısından itibaren sona erdi. Yasağın sona ermesiyle ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan önemli bir çağrı geldi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünyada ilk koronavirüs vakasının görüldüğü günden öncesine dönmenin henüz mümkün olmadığını belirterek, "Tedbirli olmalıyız. Evimizin kıymetini bilmeye yine devam etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının bu gece yarısı tüm ülkede kalkacağını anımsattı.

Koca, "Uzun zamandır uzak kaldığımız hayata özlemle dönüyoruz. Dünyada ilk koronavirüs vakasının görüldüğü günlerden öncesine dönmek? Bu henüz mümkün görünmüyor. Tedbirli olmalıyız. Evimizin kıymetini bilmeye yine devam etmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BİLANÇOSU

İçişleri Bakanlığının genelgesiyle, arife günü başlayan ve 81 ilde Ramazan Bayramı boyunca uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına yurt genelinde genel itibarıyla uyuldu.

Sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında ihlalde bulunan 47 bin 831 kişi hakkında ise adli ya da idari işlem yapıldı.

YASAK SONRASI SOKAKLAR ANINDA HAREKETLENDİ

Kısıtlamasının sona ermesiyle Ankara'nın işlek cadde ve sokaklarında hareketlilik başladı.

İçişleri Bakanlığının salgınla mücadele kapsamında 81 ilin valiliğine gönderdiği genelge kapsamında 23 Mayıs'ta başlayan sokağa çıkma kısıtlaması, bu gece yarısı sona erdi.

Kısıtlamanın sona ermesiyle şehrin işlek noktalarından 15 Temmuz Kızılay Milli İrade, Ulus ve Sıhhiye Meydanları başta olmak üzere ana cadde ve sokaklarda, araç yoğunluğu görüldü.

İSTANBUL'DA TRAFİK YOĞUNLUĞU YÜZDE 28'E ULAŞTI

Uygulamanın sona ermesiyle İstanbul'un ana arterlerinde ve işlek caddelerinde insan hareketliliği başladı. İBB Mobil Uygulamasının verilerine göre, trafik yoğunluğu saat 00.35 itibariyle yüzde 20 olarak ölçüldü. Özellikle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde çift taraflı olarak araç hareketliliği gözlendi.

Yorumlar