8 Mart Dünya Kadınlar Günü

- Biruni Üniversite Hastanesi gün boyu muayeneleri SGK kapsamında ücretsiz gerçekleştirecek - Rektör Prof. Dr. Yüksel: - "Ülke, kadın erkek konusunda son dönemde önemli mesafeler katetti. Bu biraz gönül işi. İnsana insan olduğu için değer verip, hizmet etmek lazım. Bunun kadını erkeği yok"

Google Haberlere Abone ol
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

İSTANBUL (AA) - Biruni Üniversite Hastanesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gün boyu muayeneleri SGK kapsamında ücretsiz gerçekleştirecek.

Hastanede, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde "Mor Toplar Potaya Kadınlar Hayata" sloganıyla etkinlik düzenlendi. Etkinlik, Küçükçekmece Basketbol Gençlik ve Spor Kulübü Bayan Takımı'nın hastanede kurulan mini potaya atışlar yapmasıyla başladı. Daha sonra Biruni Üniversitesi Müzik Kulübü şarkılar söyleyerek davetlilere müzik dinletisi sundu.

Etkinlik kapsamında AA muhabirine konuşan Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutladığını dile getirdi.

Yüksel, üniversite olarak öğrencilerin yaklaşık yüzde 74'ünün kadın olduğunu belirterek, "Aynı oranda kadın çalışanlarımız da var. Onların katkılarıyla iyi bir noktaya geldik. Bugünün önemi dolayısıyla hastalara ücretsiz muayene gerçekleştirdik. Basketbol takımına da teşekkür ediyorum. Günümüzde kadın erkek ayrımı maalesef çok fazla. Bizim insan olarak bunları yok etmemiz gerektiğine inanıyorum." dedi.

Ülkenin, kadın erkek ayrımı konusunda son dönemlerde önemli mesafeler katettiğine dikkati çeken Yüksel, "Bu biraz gönül işi. İnsanın ruhunda kalbinde biten bir durum bu. İnsana insan olduğu için değer verip, hizmet etmek lazım. Bunun kadını erkeği yok. Gelecek on yılda çok daha iyi olacak bu durum." diye konuştu.

Biruni Üniversite Hastanesi Genel Müdürü Murat kolbaşı ise bulundukları sektör itibarıyla çalışanlarının yüzde 80'ini kadınların oluşturduğunu ifade ederek, kadın popülasyonunun sağlık sektörü açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

Kolbaşı, diğer sektörlerde çoğunluğun kadınlar tarafından oluşturulması gerektiğini aktararak, "Kadınların desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Dünya Kadınlar Günü'nde hastalarımızı ücretsiz şekilde muayene ediyoruz. Kadınların her zaman sektörde ön plana çıkmalarını amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan hastane, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gün boyunca yapılan muayeneleri SGK kapsamında ücretsiz gerçekleştirecek.

Etkinliğe katılan hastalar yapılan çekilişler sonucunda ücretsiz lazer epilasyon, check-up, kadın sağlığı paketi, el ve ayak bakımı gibi birçok alanda hediyeler kazandı.


Yorumlar