8 Mart Dünya Kadınlar Günü

- YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç: - "Geleceğin Türkiye'sinde kadınların bilimde, teknolojide, ülkenin ekonomik kalkınmasında daha fazla yer alması ile ilgili çalışmalar ana hedeflerimiz arasındadır" - "Akademi camiası olarak kadınlarımızın güçlü, bilgili ve yüksek insani değerlerle yetişmesi için gerekli çalışmaları yürütmekte ve bu konuya azami önem vermekteyiz"

Google Haberlere Abone ol
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ANKARA (AA) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Geleceğin Türkiye'sinde kadınların bilimde, teknolojide, ülkenin ekonomik kalkınmasında daha fazla yer alması ile ilgili çalışmalar ana hedeflerimiz arasındadır." değerlendirmesinde bulundu.

Saraç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, akademi camiası olarak kadınların güçlü, bilgili ve yüksek insani değerlerle yetişmesi için gerekli çalışmaları yürüttüklerini ve bu konuya azami önem verdiklerini belirtti.

Üniversite eğitimini sürdüren 7 milyon 712 bin 311 öğrencinin yüzde 45,8'inin kız öğrencilerden oluştuğunu aktaran Saraç, üniversitelerden mezun olanların ülke kalkınmasına katkısını artırmak için ilgili bakanlıklar ve kamu kurumları ile yoğun iş birliği yaptıklarını vurguladı.

Saraç, kadınların yükseköğretimdeki yerini ve sonrasında istihdamını desteklemek için ilgili ulusal ve uluslararası hukuki düzenlemelerde yer alan sorumluluklar çerçevesinde, üniversitelerin de gerekli hassasiyeti göstererek konuyu öncelikli gündem maddeleri olarak ele almaları gerektiğini bildirdi.

Üniversitelerde doktora programlarına devam eden öğrencilerin yüzde 41,4'ünün kadın olduğuna dikkati çeken Saraç, şunları kaydetti:

"Üniversitelerimizdeki toplam 154 bin 950 öğretim elemanının yüzde 44'ü kadındır. 23 bin 870 profesörün yüzde 31'i kadındır. Bu rakamlar ile övünç duymaktayız. Geleceğin Türkiye'sinde kadınların bilimde, teknolojide, ülkenin ekonomik kalkınmasında daha fazla yer alması ile ilgili çalışmalar ana hedeflerimiz arasındadır. Bu düşüncelerimi 8 Mart dolayısıyla bir kez daha sizlere sunmak istedim. Bu vesile ile üniversitelerimizdeki değerli kadın akademisyenlerimizin, sevgili kız öğrencilerimizin ve idari kademede çalışan tüm kadın personelimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım."

Yorumlar