8 GB ücretsiz internet Turkcell, Vodafone, Avea iddiası

8 GB ücretsiz internet Turkcell, Vodafone ve Avea operatörlerinden verildiğine dair sosyal medya üzerinden yayılan mesajlara dikkat.

Google Haberlere Abone ol
8 GB ücretsiz internet Turkcell, Vodafone, Avea

8 GB ücretsiz internet Turkcell, Vodafone ve Avea operatörlerinden verildiğine dair sosyal medya üzerinden yayılan mesajlara dikkat.

Her krizi fırsata çevirmeye çalışan dolandırıcılar Koronavirüs krizinde de yine iş başında. 

Her türlü mağduriyeti, çaresizliği kullanmaya çalışan vicdansız dolandırıcılar şimdi de koronavirüsü kullanarak vatandaşın duygularını istismar ediyor. 

Koronavirüs ile mücadele kapsamında MEB tarafından sağlanan 3 GB ücretsiz internet herkesin malumu; ancak dolandırıcılar bütün GSM operatörlerinin koronavirüs kapsamında 8 GB ücretsiz internet sağladığını ileri sürerek vatandaşları tuzağa çekiyor.

Dolandırıcılar vatandaşlara gönderdikleri mesajlar üzerinden diğer vatandaşların WhatsApp bilgilerini ve cep telefonu bilgilerini ele geçiriyor. 

Vatandaşlara gönderilen mesajlarda, "Korona Virüsü önlemlerinde okulların tatil edilmesiyle birlikte Türkcell, Türk Telekom ve Vodafone tüm abonelerine ücretsiz 8 GB dağıtma kararı aldı. Hemen sende al!" denilerek bir link bağlantısı veriliyor. Bağlantıya tıklayanların önüne bir site açılıyor. Bu sitede beş altı sorudan oluşan bir ankete cevap veriliyor. Ankete cevap verildikten sonra sözde 8 GB ücretsiz internet paketini alabilmek için ilgili mesajın WhatsApp üzerinden en az 40 kişiyle paylaşılması isteniyor. İşte burada dolandırıcılar hem sizin hem 40 kişinin telefonunu aynı anda ele geçirmeyi başarıyor.

Dolandırıcıların mesajı göndermeniz için yaptığı açıklama ise şöyle: 

Ücretsiz 8GB Tebrikler,8GB internet kazandiniz. NASiL ALiNiR: 1. Bu promosyonu Whatsapp'tan en az 40 kisi ile paylasin ("Whatsapp" dugmesini tiklayin); 2. Bu promosyonu tüm arkadaslarinizla paylastiktan sonra, otomatik olarak ücretsiz 8GB sayfasina yönlendirileceksiniz; 3. Hediyenizi 5-15 dakika içerisinde alacaksiniz. NOT: Paketi almak için en az 40 kisiye göndermeniz gerekir aksi takdirde paket hattiniza tanimlanmaz. Yaziyi kopyalayip toplu mesaj olarakta gönderebilirsiniz.

 

Kaynak: SonHaberler.com  

Yorumlar

Hüseýin tumar Cok üzgűniz