8. Cumhuriyet Koşusu'na rekor katılım

- Zeytinburnu Belediyesi ve Beştelsiz Kulübü tarafından gerçekleştirilen koşuya 285'i kadın, 965'i erkek toplam bin 250 sporcu katıldı

Google Haberlere Abone ol
8. Cumhuriyet Koşusu'na rekor katılım


İSTANBUL (AA) - Zeytinburnu Belediyesi ve Beştelsiz Kulübü tarafından gerçekleştirilen 8. Cumhuriyet Koşusu'na çok sayıda sporcu katıldı.

Üç farklı kategoride gerçekleştirilen koşuya milli atletlerin yanı sıra yurt dışından da birçok olimpiyat sporcusu katıldı. 10 bin 300 metrelik koşuya 285’i kadın, 965’i erkek olmak üzere toplam bin 250 atletin katıldığı ve bunun rekor olduğu bildirildi.

Vatandaşların da katıldığı koşuda erkeklerde birinci Jaouad Taugane, ikinci Aykut Taşdemir, üçüncü ise Üzeyir Söylemez oldu. Kadınlarda da Özlem Kaya birinciliği, Yayla Kılıç ikinciliği ve Ümmühan Karaçadır üçüncülüğü elde etti. Yarışta dereceye girenlere altın ve para ödülü verildi.

Cumhuriyet Koşusu ile ilgili açıklamalarda bulunan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, uluslararası nitelikli koşunun 8.'sini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Cumhuriyetimizin 93’üncü yaşını kutluyoruz. Yarışmaya katılım sayısını aslında bin kişi ile sınırlandırmıştık ama yoğun talep üzerine bin 250 kişiye çıkardık. Bu koşu profesyonel bir koşu ama halkın da katılım gösterdiği bir yarışma özelliği taşıyor. Koşumuzun en önemli özelliği Cumhuriyet Koşusu olarak yapılan ilk koşu ve tek koşu olması." ifadelerini kullandı.

Koşuya takım elbise ile katılan Hüseyin Burgaz ise "Normalde papyonla koşuyoruz. Ama bugünün anlam ve önemine uygun olması için kravat taktık. Cumhuriyete saygı için bugün böyle koşmak istedik." diye konuştu.

Koşuya katılan 88 yaşındaki Erdoğan Dulda, sağlık ekiplerinin kontrolü altında yarışı tamamladı.

Erdoğan Dulda, Türk Kızılay'ı için koştuğunu vurgulayarak, "Atletizme devam eden en eski sporcu olarak bir tek ben kaldım. Atletizm, Türkiye’nin ve dünyanın en iyi spor dallarından biridir. Bilhassa gençler olmak üzere herkesi atletizme davet ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar