79 yaşında diploma heyecanı

- Açık öğretim okullarından mezun olanlar için İzmir'de diploma töreni düzenlendi - Törende açık liseden mezun olan 79 yaşındaki 5 torun sahibi Hasbiye Candemir de diplomasını aldı - Açık Öğretim Daire Başkanı Başyemenici: - "Açık öğretim okulları okuyamamış ama okuma özlemini bırakmamış insanların umut kapısıdır"

Google Haberlere Abone ol
79 yaşında diploma heyecanı

İZMİR (AA) - İzmir'de açık öğretim okullarından mezun olan öğrenciler diplomalarını aldı. Açık liseden mezun olan 79 yaşındaki 5 torun sahibi Hasbiye Candemir de diploma heyecanı yaşadı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün bünyesinde faaliyet gösteren açık öğretim okullarından mezun olanlar için İzmir Olgunlaşma Enstitüsünde diploma töreni düzenlendi.

Törende konuşan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Daire Başkanı Mehmet Zeki Başyemenici, açık öğretim okullarının 1992'den bu yana hizmet verdiğini, bugün 3,5 milyon öğrenciye ulaştığını söyledi. Ortaokul, lise, mesleki ve imam hatip programlarında eğitim verildiğini anlatan Başyemenici, öğrenciler arasında tutuklu, engelli, askerliğini yapan er ve erbaşlar da bulunduğunu aktardı.

Başyemenici, açık öğretim okullarının bir umut kapısı olduğunu vurgulayarak "Açık öğretim okulları okuyamamış ama okuma özlemini bırakmamış insanların umut kapısıdır. Bu okullarda da örgün okullardaki müfredat takip ediliyor. Mezunlar aynı diplomayı alıyorlar. Açık öğretim okulları bir uzaktan eğitim modelidir." diye konuştu.

Açık öğretim okullarının kız çocuklarının okullaşmasında önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Başyemenici, kız öğrenci sayısında daha fazla ilerleme kaydedildiğini bildirdi. Başyemenici, her yıl yaklaşık 100 bin kişinin mezun olduğuna işaret ederek bunların yüzde 75-80'inin üniversiteye devam ettiğini sözlerine ekledi.

İzmir Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Tahir Büdün de kentte ortaokulda 55 bin, lisede 62 bin, açık meslek lisesinde 15 bin öğrenci olduğuna dikkati çekerek İzmir'de açık öğretim okullarına büyük ilgi olduğunu söyledi.

- 79 yaşında mezun oldu

Konuşmaların ardından mezunlara diplomaları verildi.

Diplomasını alan 79 yaşındaki Hasbiye Candemir, hikayesinin 70 yaşında başladığını, önce ilkokul, sonra ortaokulu bitirdiğini, şimdi de liseden mezun olmanın heyecanını yaşadığını anlattı.

Okuma ve öğrenmeyi çok sevdiğini dile getiren Candemir, gençlere "Okumayı bizim gibi ileri yaşlara bırakmayın" tavsiyesinde bulundu.

Ev hanımı ve 5 torun sahibi olan Candemir, üniversiteye de gitmek istediğini kaydetti.

Lise diplomasını alan 48 yaşındaki bedensel engelli Şazimen Yeğin, duyduğu mutluluğu ifade ederken gözyaşlarına hakim olamadı.

Ev hanımı Selvi Erdal da lise diplomasını 3,5 yaşındaki oğlu Derman ile birlikte aldı.

Fadime Acar ise diploma törenine, kız kardeşinin 3 aylık bebeği Yusuf Yalçın ile katıldı.




Yorumlar