75 ilde kaçak silah operasyonu, yüzlerce gözaltı

Türkiye genelinde 75 ilde ruhsatsız silah ve silah kaçakçılığına yönelik operasyon düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
75 ilde kaçak silah operasyonu, yüzlerce gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde ruhsatsız silah taşıyan bireylere ve silah kaçakçılarına yönelik gerçekleştirilen "Mercek-13" operasyonunun sonuçlarını açıkladı. Operasyon, 75 ilde dört gün süresince devam etti ve bu süreçte toplam 844 silah ele geçirilerek 1031 şüpheli gözaltına alındı.

Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilere göre, "Mercek-13" operasyonu kapsamında 641 ruhsatsız tabanca, 50 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 19 uzun namlulu tüfek ve 134 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplam 844 silah ele geçirildi. Operasyon, aziz milletin desteği ve dualarıyla, ruhsatsız silah temin edenlerle ve silah kaçakçılarıyla mücadele amacıyla gerçekleştirildi.

Bakan Yerlikaya, bazı şehirlerde gerçekleştirilen operasyonların detaylarına da değindi. İstanbul'da 133 tabanca ve 3 uzun namlulu tüfek ele geçirilirken, 233 şüpheli gözaltına alındı. İzmir'de 55 tabanca ve 6 av tüfeği ele geçirilerek 71 şüpheli gözaltına alındı. Adana'da 34 tabanca ve 1 uzun namlulu tüfek ele geçirilmesi sonucunda 42 şüpheli, Ankara'da 32 tabanca ele geçirilmesi sonucunda 50 şüpheli, Şanlıurfa'da ise 33 tabanca ve 1 uzun namlulu tüfek ele geçirilerek 51 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonun başarısında önemli roller üstlenen jandarma ve emniyet güçlerine teşekkürlerini ileten Bakan Yerlikaya, "Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı ve kahraman emniyetimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin" ifadelerini kullandı. "Mercek-13" operasyonu, ülke genelinde ruhsatsız silahların ele geçirilmesi ve kaçakçılığın önlenmesi adına atılan önemli adımlardan biri olarak kayıtlara geçti.

Yorumlar