74 ilde eş zamanlı operasyonlar

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 74 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda onlarca kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
74 ilde eş zamanlı operasyonlar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 74 ilde düzenlenen ve "Mercek-17" adı verilen operasyonlar hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bayram süresince devam eden operasyonlar sırasında çeşitli türlerde toplam 707 silahın ele geçirildiğini duyurdu.

Operasyonlar kapsamında 519 ruhsatsız tabanca, 54 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 6 uzun namlulu tüfek ve 128 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, ruhsatsız silah taşıyanlar ve silah kaçakçılarına karşı mücadelenin, halkın desteği ile kararlılıkla süreceğini vurguladı.

OPERASYONUN YÜRÜTÜLDÜĞÜ İLLER VE GÖZALTI SAYILARI

Operasyonlar Türkiye genelinde birçok ilde etkili oldu. İstanbul, Adana, Gaziantep, Ankara ve İzmir'de düzenlenen operasyonlarda önemli miktarda silah ele geçirildi ve çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Özellikle İstanbul'da 97 tabanca ve 4 av tüfeği ele geçirilirken, 134 şüpheli gözaltına alındı. Adana'da ise 38 tabanca, 4 av tüfeği ele geçirildi ve 53 şüpheli gözaltına alındı. Gaziantep, Ankara ve İzmir'de de benzer şekilde operasyonlar sonucunda silahlar ele geçirilerek şüpheliler gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonların detaylarını ve elde edilen sonuçları kamuoyu ile paylaşırken, bu tür operasyonların ülke genelindeki huzur ve güvenliği artırmada önemli bir rol oynadığını belirtti.

Bakanlık, bu tür suçlarla mücadelede kararlılığını sürdürmeye devam edeceğini ifade etti.

Yorumlar