7 Nisan hava durumu - İstanbul ve bazı illere uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan son hava durumu verilerine göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Güneydoğu Anadolu bazı il çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
7 Nisan hava durumu - İstanbul ve bazı illere uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Eskişehir, Konya, Karaman, Malatya ve Elazığ çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ege kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde Marmara Bölgesi'nin kuzey ve doğusu, kuzey, iç ve doğu bölgelerde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege ile Antalya kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

Rüzgar, genellikle doğu ve kuzeydoğu, güney kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette Güney Ege ile Antalya kıyılarında kuvvetlice (30-50 Km/Saat) eseceği tahmin ediliyor.

Bazı büyük illerde hava durumu

İstanbul: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde pus ve sis hadisesi bekleniyor. 17 derece.

Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu 19 derece.

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20 derece.

Bursa: Parçalı zamanla çok bulutlu öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 19 derece.

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 23 derece.

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18 derece.

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 14 derece.

Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu 12 derece.

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 19 derece.

Yorumlar