7. Karayolu Trafik Güvenliği

TŞOF Başkanı Apaydın: "Avrupa Birliği ülkelerinde geliştirilen bazı önlemler ile trafik kazasındaki ölüm oranları önemli oranda azaltıldı"

Google Haberlere Abone ol
7. Karayolu Trafik Güvenliği
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Avrupa Birliği ülkelerinde getirilen bazı önlemler ile trafik kazasındaki ölüm oranlarının azaltılabildiğini belirterek, "Ülkemizde de bu durumu iyileştirmeye yönelik birtakım yasal düzenlemeler getirilmekle birlikte, henüz istenilen sonuca ulaşılamamıştır." dedi.

Şoförlerin eğitim ve denetimlerinin trafik güvenliğine katkısının masaya yatırıldığı 7. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu, ATO Congresium'da gerçekleştirildi.

Burada konuşan Apaydın, Türkiye'de yük ve yolcu taşımacılığının büyük çoğunluğunun karayolları üzerinden gerçekleştirildiğini belirtti.

Trafik kazalarının toplumsal kayıpların yanı sıra ekonomik anlamda daciddi bir sorun oluşturduğunu dile getiren Apaydın, Türkiye'de ölümlü trafik kazalarının çokluğuna dikkati çekti.

AB ülkelerinde geliştirilen bazı önlemler ile trafik kazasındaki ölüm oranlarının ciddi boyutta azaltıldığını ifade eden Apaydın, Türkiye'de de bu konuda yasal düzenlemelerin yapıldığı ancak henüz istenilen sonuca ulaşılmadığını kaydetti.

Apaydın, bu noktada şoförlerin eğitiminin büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, ticari araç sürücüleri gibi özel araç sürücülerinin de eğitime tabi tutulması ile sorunun çözümüne yönelik mesafe alınabileceğine işaret etti.

Eğitim ve belgelendirme konuları ile yakından ilgilendiklerini dile getiren Apaydın, "Federasyonumuz trafik güvenliğinin sağlanmasında kendini sorumlu hissetmekte ve daha güvenli bir ulaşım için her zaman elini taşın altına koymaya hazır olduğunu her platformda dile getirmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanı Kenan Aydoğan da daha az kazanın yaşanması için mesai gözetmeksizin ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Alkol ve emniyet kemeri kullanımı denetimlerinin artırılabileceğine işaret eden Aydoğan, karayollarında ölümlü kazaları ciddi oranda azaltmayı hedeflediklerini bildirdi.

Trafik denetimlerinde yüksek teknolojiden yararlanmaya çalıştıklarını belirten Aydoğan, bu çerçevede akıllı denetim sistemlerinden üst düzeyde faydalanmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Oturum başkanlığını AK Parti Erzurum Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu sözcüsü Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı'nın yaptığı sempozyum, ilgili diğer kurumların temsilcilerinin sunumlarıyla devam etti.

Yorumlar