7. INTERPA Konferansı

- Katar'da ana teması "Terörizm ve Aşırıcılıkla Mücadelede Yeni Yaklaşımlar" olan 7'nci Uluslararası Polis Akademileri Birliği Konferansı yapıldı

Google Haberlere Abone ol
7. INTERPA Konferansı

ANKARA (AA) - Katar'ın başkenti Doha'da Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak'ın başkanlığında 7'nci Uluslararası Polis Akademileri Birliği (INTERPA) Konferansı yapıldı.

Polis Akademisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 38 ülkenin 47 polis eğitim kurumundan 105 görevli ve 5 uluslararası kuruluşun temsilcilerinin katılımıyla 2-4 Nisan'da gerçekleştirilen, ana teması "Terörizm ve Aşırıcılıkla Mücadelede Yeni Yaklaşımlar" olan konferansta terörle mücadele konusu ele alındı.

6 oturumun yapıldığı konferansta Türkiye, Çin Halk Cumhuriyeti, Katar, Filistin, Vietnam, İran, Sudan, Çek Cumhuriyeti, Malezya, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Sırbistan, Özbekistan, AEPC ve INTERPOL temsilcilerinin sunumlarının da aralarında olduğu 21 akademik sunum gerçekleştirildi.

Ayrıca, 2 Nisan'daki oturumların ardından INTERPA Yürütme Kurulu Toplantısı ve Genel Kurul Toplantısı düzenlenerek yeni üyelik başvuruları değerlendirildi.

Yeni katılımlarla INTERPA'nın üye sayısı 56 ülkeden 72 kuruma ulaşırken Fas, Çin Halk Cumhuriyeti ve Sırbistan da gözlemci statüsünde katılımcı oldu. Katılımcı ülkeler arasında ikili iş birliği faaliyetleri kapsamında anlaşmalar imzalandı.

Genel Kurul Toplantısı'nda 8'inci INTERPA Konferansı'nın "Siber Suçlar ve Siber Suçlarla Mücadele" ana temasıyla Gujarat Adli Bilimler Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Açıklamada, 6'ncı konferanstaki akademik bildirileri içeren, INTERPA özel sayısı olan "Güvenlik Çalışmaları Dergisi", Yürütme Kurulu ve Genel Kurul Toplantı tutanakları ve önceki INTERPA konferanslarına ait sonuç bildirilerinin, kitapçık şeklinde basılarak katılımcılara verildiği belirtilerek, yayınlara kuruluşun resmi internet sitesindeki "INTERPA Editions" başlığı altından ulaşabileceği bildirildi.

Yorumlar