7 Ekim Türkmen Milli Bayramı kutlandı

- Irak Türkmen Cephesi, Erbil kentindeki merkezinde "7 Ekim Türkmen Milli Bayramı" dolayısıyla kutlama merasimi düzenledi

Google Haberlere Abone ol
7 Ekim Türkmen Milli Bayramı kutlandı

ERBİL (AA) - Irak'ta Türkmenler, "7 Ekim Türkmen Milli Bayramı" dolayısıyla kutlama merasimi düzenledi.

Irak Türkmen Cephesi'nin (ITC) Erbil'deki merkezinde bir araya gelen partililerle kentteki Türkmenler bayramlaştı.

AA muhabirine konuşan IKBY Parlamentosu Erbil Milletvekili Aydın Maruf, 1997 yılında Irak'taki tüm siyasi parti ve tarafların katıldığı bir kongrede 7 Ekim'in "Türkmen Milli Bayramı" olmasına karar verdiklerini ve her yıl bunun Türkmen coğrafyasında kutlandığını ifade etti.

Irak'ta, Araplar, Kürtler ve Hristiyanların kendilerine has bayramlarının ve resmi tatillerinin olduğunu hatırlatan Maruf, Türkmenlerin de özellikle Irak merkezi hükümetinden manevi bir destek görmesi için 7 Ekim'in resmi tatil ilan edilmesini istedi.

7 Ekim'in resmi tatil olması için Irak merkezi hükümetine teklif götürdüklerini belirten Maruf, bu husustaki çalışmanın devam ettiğini ancak henüz somut bir adım atılmadığını kaydetti.

Maruf, "Irak, Türkiye, Avrupa ve Türkmenlerin yaşadığı diğer bölgelerde bugün bir bayram gibi kutlanıyor." dedi.

Türkmenlerin zor bir süreçten geçtiğini, terör örgütü DEAŞ sebebiyle zorla göç ettirildiklerini ve şimdi de IKBY'deki gayrimeşru referandumdan dolayı siyasi istikrarsızlığın içine düştüklerini söyleyen Maruf, 7 Ekim'in Arap, Kürt ve Türkmenler arasındaki birlik ve beraberliği güçlendirmesine vesil olmasını temenni ettiklerini sözlerine ekledi.



Yorumlar