65 yaş üstü yaşlılar hangi gün ve saatte dışarı çıkabilecek?

65 yaş üstü yaşlılar hangi gün saat kaçta dışarı çıkabilecekler? Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısından sonra yapılan açıklamada 65 yaş üstü yaşlıların hangi gün ve saatte dışarı çıkabileceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
65 yaş üstü yaşlılar hangi gün ve saatte dışarı

65 yaş üstü yaşlılar hangi gün ve saatte dışarı çıkabilecekler, sorusunun cevabı dün Cumhubaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada net bir şekilde belirtildi. 

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun zamandır dışarı çıkmaları yasaklanan 65 yaş üstü yaşlılar, açıklanan kararla birlikte uzun zaman sonra dışarı çıkarak rahat bir nefes alabilecekler. 

Yaşlıların dışarı çıkmaları konusunda ayarlanan zaman ise özellikle seçildi. Çünkü yaşlıların çıkacağı saatte onlardan başka kimse sokaklarda olmayacak. Bu nedenle, dışarı çıkacakları saatlerde rahat bir şekilde dolaşabilecekler. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan "İlk müjdemiz 65 yaş üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımızadır. 65 yaş üstü gruba ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırılması günlerinin birinde ve 4 saat süreyle yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkanı getiriyoruz" diyerek kararı duyurdu.

İŞTE 65 YAŞ ÜSTÜ DIŞARI ÇIKMA GÜN VE SAATİ

Koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında önümüzdeki hafta sonu da sokağa çıkma yasağı olacak.

Sokağa çıkma yasağının uygulanacağı hafta sonu Pazar günü saat 11.00 ile 15.00 arası 65 yaş üstüne sokağa çıkma izni verildi.

65 yaş üstü vatandaşlar 4 saat boyunca sokağa çıkıp evlerine yürüme mesafesinde dolaşabilecekler.

Yani, 65 yaş üstü vatandaşlar pazar günü saat 11.00'de dışarı çıkarak saat 15.00'e kadar dolaşabilecekler.

Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var; dışarı çıkmalar sadece evlerin çevresiyle sınırlıdır. Araçlarla uzak bir yere gitmek yine cezaya maruz bırakabilir. 

Bilindiği gibi sokağa çıkma yasağını ihlal edenler 3 bin 150 TL para cezasına çarptırılyor. Bu cezayı yememek için mutlaka dışarı çıkma izninin yürüme mesafesindeki yerlerde geçirilmek durumunda.

BAKAN KOCA'DAN UYARI

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 65 yaş üstü vatandaşlara verilen sokağa çıkma izniyle ilgili Twitter hesabından bir açıklamada bulundu. 

Bakan Koca açıklamasında, "Önümüzdeki pazar saat 11.00 ile 15.00 arası parklar, sokaklar 65 yaş ve üstü büyüklerimizin. Kalabalık arkadaş grupları parkta bile olsa hala sakıncalı. Sabrınız için teşekkür ederim." dedi.

Yorumlar