6 ülke Vuhan'da bulunan vatandaşlarının iadesini istedi

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan Koronavirüsü hızla yayılırken karantina altına alınan kentlerin sayısı da hızla yükseliyor. ABD'nin ardından 5 ülke daha vatandaşlarını tahliye etmek için Çin makamları ile irtibata geçti.

Google Haberlere Abone ol
6 ülke Çin'den vatandaşlarının iadesini istedi

Çin'in Hubei eyaletinin başeknti Wuhan'da ortaya çıkan ve şuana kadar 81 kişinin yaşamına mal olan koronavirüsü hızla yayılıyor. 

Uzmanlar en az 3 bin kişinin virüsten etkilendiğini açıklarken şuana kadar Çin ana karası dışında, Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 5, Makau Özel İdari Bölgesi'nde 2, Tayvan'da 3, Tayland'da 4, Japonya'da 2, Güney Kore’de 2, ABD’de 2, Singapur’da 3, Nepal’de 1, Fransa’da 2 enfekte vaka tespit edildiği kaydedildi.

6 ÜLKE VATANDAŞLARININ İADESİNİ İSTEDİ

Vuhan'da karantina devam ederken ABD vatandaşlarını tahliye edeceğini açıkladı. ABD'nin hemen ardından Alman, İspanya, Fransa, İngiltere ve Japonya'da vatandaşlarını bölgeden almak için Çin makamlarıyla iletişime geçti.

TÜRK VATANDAŞLARI DA BULUNUYOR

6 ülke vatandaşlarını almak için çalışmalar yürütürken Türk vatandaşlarının alınması için Türkiye'nin Pekin büyükelçiliği duyuru yaptı. Elçilik Vuhan'dan çıkmak isteyen vatandaşların kendileriyle iletişime geçmesini istedi.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar