"6 ay içinde müdahale edilseydi Ali sakat kalmayacaktı"

- İzmir'de 9 aylıkken akciğer üzerindeki kanserli kitlenin alınması için ameliyat masasına yatan Ali Akgül'ün sol kolunun ameliyat sonrası güçsüzleştiğini, bilek ve parmaklarının hareket kabiliyetini yitirdiğini iddia ederek doktorlardan şikayetçi olan aile, hukuk mücadelesini sürdürüyor - Amca Akgül: - "Ali'yi götürdüğümüz Almanya'daki hastane, ilk ameliyattan sonra 6 ay içerisinde müdahale edilseydi Ali'nin sakat kalmayacağı, müdahale için geç kalındığı yönünde rapor hazırladı. Raporu savcılığa sunduk"

Google Haberlere Abone ol
"6 ay içinde müdahale edilseydi Ali sakat kalmayacaktı"

DENİZLİ (AA) - İzmir'de 9 aylıkken akciğer üzerindeki kanserli kitlenin alınması için ameliyat edilen 7 yaşındaki Ali Akgül'ün sol kolunun ameliyat sırasında sinirlerinin kesilmesi sonucu sakat kaldığını iddia ederek doktorlardan şikayetçi olan aile, çocuğun tedavi gördüğü Almanya'dan alınan yeni raporu soruşturmayı yürüten savcılığa sundu.

Ali Akgül'ün amcası Abdurrahim Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde 2009 yılının Eylül ayında dünyaya gelen ve nefes alıp verme şikayetiyle ailesi tarafından Denizli Devlet Hastanesine götürülen Ali Akgül'ün burada bir süre bronşit tedavisi gördüğünü, şikayetin geçmemesi üzerine çocuğa tekrar testler yapıldığını anlattı.

Akgül'ün akciğeri ile nefes borusu arasında kanserli bir kitle olduğu tespit edilince İzmir'deki Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiğini belirten amca Akgül, hastanede bir süre kemoterapi gören yeğeninin Haziran 2010'da kitlenin çıkartılması için ameliyata alındığını, sol kol altından girilerek yapılan ameliyat sonrası çocuğun sol kolunu kullanamadığını söyledi.

Abdurrahim Akgül, kolda güçsüzleşme, bilek ve parmaklarda hareket kabiliyetinin yitirilmesi üzerine başvurdukları doktorlarının, önce ameliyatta askıda kalan kolun uyuşmuş olabileceğini, bir süre sonra geçeceğini söylediğini, geçmeyince tekrar başvurduklarında ise fizik tedaviye yönlendirdiklerini aktardı.

Hastanede kendilerine doğru bilgi verilmediği için Ali Akgül'ün tedavisinde geç kaldıklarını öne süren Akgül, hastanenin taleplerine rağmen çocuğu yurt dışına da sevk etmediğini, bu süreçte iki yıl geçtiğini savundu.

- "Sinirin kesildiğini Almanya'da öğrendik"

Akgül, kendi imkanlarıyla yeğenini tedavi için Almanya'ya götürdüğünü anlatarak "Oradaki hastanede bize ameliyat sırasında C7 sinirinin kesildiğinin görüldüğünü söylediler. Biz sinir kesilmesini Almanya'da öğrendik. Bunun üzerine hastane ve doktorlardan şikayetçi olduk, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması sürüyor." diye konuştu.

Soruşturma sürecinde Adli Tıp Kurumunca hazırlanan raporda hastane veya doktorların kusuru bulunmadığının belirtildiğini söyleyen Akgül, bunun üzerine Almanya'daki Aachen Franziskus Hastanesinden rapor istediklerini kaydetti.

Akgül, raporda hastane ve doktorların ihmalinin ifade edildiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ali'yi götürdüğümüz Almanya'daki hastane, ilk ameliyattan sonra 6 ay içerisinde müdahale edilseydi Ali'nin sakat kalmayacağı, müdahale için geç kalındığı yönünde rapor hazırladı. Ameliyattan sonra maksimum 6 ay içerisinde doku nakli yapılarak kolun iyileşebileceğini söylediler. Hatta yurt dışına bile gitmeden o süreçte Türkiye'deki bazı hastanelerde bu tedavinin yapılacağı kaydedildi. Daha önce yine Almanya'da aldığımız raporda ameliyat sırasında sinirin kesildiği yazılmıştı. Şimdi de tedavi için geç kalındığı, 6 ay içerisinde müdahale edilmesi gerektiği yazıldı. Biz bu raporu savcılığa sunduk. Ali'nin kolunda kesilen siniri ameliyatı yapan doktorlar neden bize söylemedi. Hastanede bu hatayı yapan doktorlar bunu kabul etmiyor. Hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdürmeye kararlıyız."

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise konunun yargıya intikal ettiğini, Şubat 2017 itibarıyla dosyanın halihazırda Cumhuriyet Başsavcılığında olup soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.

Yorumlar