53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

- 5. etabın ikincisi Ahmet Örken: "Podyumda yer almak hayal değil. Podyumda yer alabiliyorsak yarış da kazanabiliriz" - Genel klasman lideri Ulissi: "İstanbul'da amacımız, etabı kontrol altında tutarak 'turkuaz mayo'yu korumak" - 5. etabın galibi Bennett: "Daha önce de söylediğim gibi her yıl 10 etap zaferi hedefliyorum. Kariyerimde ilk defa buna ulaştım"

Google Haberlere Abone ol
53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

İZMİR (AA) - 2017 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (TUR 2017) 5. etabını 2. sırada bitiren milli sporcu Ahmet Örken, "Podyumda yer alabiliyorsak yarış da kazanabiliriz." dedi.

Ahmet, etabın ardından düzenlenen basın toplantısında, etaplarda ilk 3'e girme amacıyla TUR 2017'ye geldiğini belirterek, "Podyumda yer almak hayal değil. Podyumda yer alabiliyorsak yarış da kazanabiliriz. Yaptıklarıma ben bile inanamıyorum. Muhteşem bir sezon geçiriyorum. Kulübüm Torku Şekerspor'a çok şey borçluyum. Onlara çok teşekkür ediyorum. Yarın da bir toplu finiş olacak. Orada da podyum kovalayacağım." ifadelerini kullandı.

Etap sonunda genel klasman liderliğini koruyan BAE Takımı Emirates'in İtalyan sporcusu Diego Ulissi, "Yarış beklediğimiz gibi geçti. Kontrol etmemiz gerektiğini biliyorduk. İnişten sonra tempoyu yüksek tutarak kaçışı engelledik. İstanbul'da da amacımız, etabı kontrol altında tutarak 'turkuaz mayo'yu korumak." diye konuştu.

Turun 5. etabının galibi Bora-Hansgrohe takımının İrlandalı sporcu Sam Bennett ise "Daha önce de söylediğim gibi her yıl 10 etap zaferi hedefliyorum. Kariyerimde ilk defa buna ulaştım. Kendimle gurur duyuyorum. Bu sezonun benim için yeri ayrı. Çok mutluyum." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar