51. ECOWAS Zirvesi'ne doğru

- Fas Kralı 6. Muhammed, 51. Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) Zirvesi'ne katılmayacak

Google Haberlere Abone ol
51. ECOWAS Zirvesi'ne doğru

RABAT (AA) - Fas Kralı 6. Muhammed'in 4 Haziran'da Liberya'da düzenlenmesi beklenen 51. Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) Zirvesi'ne İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da davet edilmesi nedeniyle katılmama kararı aldığı bildirildi.

Fas Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kral 6. Muhammed'in "ECOWAS Zirvesi'ne ilk katılımının gergin ve huzursuz bir ortamda gerçekleşmesini istemediği" için zirvede yer almayacağı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca "ECOWAS'daki etkili üye ülkeler, İsrail Başbakanı'nın davet edilmesi konusunda anlaşma sağlanamaması nedeniyle zirvedeki temsil düzeyini en alt seviyeye çekti. Diğer üye ülkeler ise daveti garip bulduklarını ortaya koydu." denildi.

Fas Kralı 6. Muhammed'in ülkesinin bu bölgesel topluluğa tam üyeliğinin ele alınacağı 51. ECOWAS Zirvesi'ne katılmak üzere 3-4 Haziran tarihlerinde Liberya'nın başkenti Monrovia'ya gitmeyi ve ziyaret kapsamında Liberya Cumhurbaşkanı başta olmak üzere ECOWAS'a üye ülke liderleriyle görüşmeler gerçekleştirmeyi planladığı belirtilmişti.

Fas, şubat ayında ECOWAS'a katılma talebinde bulunmuştu.


Yorumlar