5. Ulusal Robot ve Teknoloji Yarışması

- Kayseri'de düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

Google Haberlere Abone ol
5. Ulusal Robot ve Teknoloji Yarışması

KAYSERİ (AA) - Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü, Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi ile MÜSİAD Kayseri Şubesince düzenlenen 5. Ulusal Robot ve Teknoloji Yarışması sona erdi.

Bahçeşehir Koleji'nin ev sahipliğinde 5 kategoride gerçekleştirilen ve 3 gün devam eden yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmada, üstün zekalı öğrencilerin katıldığı yarışmanın Kayseri'de gerçekleştirilmiş olmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yarışmaya katılan öğrenci ve öğretmenlere teşekkür eden Çandıroğlu, Türkiye'nin bu tür proje ve yarışmalara ihtiyacı olduğunu, bu sayede geleceğin mimarı genç beyinlerin ortaya çıkarılabildiğini belirtti.

Etkinlikte Türkiye'nin farklı illerinden özel yetenekli öğrencilerin yarıştığını aktaran Çandıroğlu, "Yarışmanın kaybedeni yok. Aslında tüm çocuklarımız ve dolayısıyla ülkemiz kazandı çünkü bu tür çalışmalar ülke geleceği açısından önem arz ediyor. Bizim teknolojik gelişmeleri yakından takip etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu da gençlere ve eğitime yatırımla ülkenin geleceğine yatırım yapıldığını vurguladı. Normalde sanayici kuruluşu olduklarını dile getiren Olgunharputlu, "Buradaki gençler en az 15 yıl sonra bizim üyemiz olabilecek duruma gelecekler ancak biz şimdiden bunlara yatırım yaparak Türkiye'nin genç beyinlerine yatırım yapmış oluyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Yorumlar