5 Mart 2019 hava durumu, sıcaklıklar artıyor

Meteoroloji tarafından yayınlanan verilere göre, yurdun kuzey ve kuzeydoğu kesimlerinde hava sıcaklıkları hissedilir derecede artacak. Ancak diğer bölgelerde hava sıcaklıklarında hissedilir derecede bir artış beklenmiyor.

Google Haberlere Abone ol
5 Mart 2019 hava durumu, sıcaklıklar artıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava durumu raporuna göre, Marmara’nın doğusunda yer yer sis ve pus etkili olurken yurdun kuzey ve kuzeybatı kesimlerinde sıcaklıklar hissedilir derecede artıyor. Kış mevsiminin bitimine günler kala gözler hava durumu raporlarına çevrilmiş durumda. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü MGM tarafından paylaşılan güncel hava durumu raporu…

HAVA DURUMU RAPORU – BUGÜN

İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan 5 Mart güncel hava durumu raporu:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin güney ve doğu; zamanla kuzeybatı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu (Siirt hariç), Batı Akdeniz'in kıyı kesimleri, sabah saatlerinde Bitlis çevreleri ile gece saatlerinde Trakya'nın yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Bitlis çevrelerinde hafif kar şeklinde gerçekleşmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklığının kuzey ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

ANKARA HAVA DURUMU NASIL?

İç Anadolu Bölgesi’nde gün içerisinde parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
Öte yandan parçalı ve yer yer çok bulutlu geçmesi beklenen Başkent Ankara’da ise hava sıcaklarının 14 derece dolaylarında seyretmesi bekleniyor.

İSTANBUL HAVA DURUMU NASIL?

Marmara Bölgesi hava durumu; az, zamanla parçalı ve çok bulutlu; gece saatlerinde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. İstanbul’da ise hava sıcaklıklarının 13 derece dolaylarında seyretmesi bekleniyor.

İZMİR’DE HAVA DURUMU NASIL

Ege Bölgesi hava durumu raporu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
Parçalı ve az bulutlu havanın hakim olacağı İzmir’de ise sıcaklıkların 17 derece dolaylarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Yorumlar