5. Güvercin ve Süs Hayvanları Festivali

- Tekirdağ Profesyonel Güvercin Yetiştiriciliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ünsal: - "Festivali renklendirmek için güvercin güzellik yarışması düzenledik. Amacımız hayvan sevgisini, kuş sevgisini çocuklara, insanlara aşılayabilmek"

Google Haberlere Abone ol
5. Güvercin ve Süs Hayvanları Festivali

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Profesyonel Güvercin Yetiştiricileri Derneği tarafından Süleymanpaşa ilçesinde, 5. Güvercin ve Süs Hayvanları Festivali düzenlendi.

Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen festivale Çanakkale, Edirne ve Kırklareli'nden getirilen güvercinler, meraklıların beğenisine sunuldu.

"Taklacı", "Safkan", "Bal", "Balon", "Sultan", "Keşpir" ve "Kırktelli" cinsi güvercinler festivale katılanların dikkatini çekti.

Tekirdağ Profesyonel Güvercin Yetiştiriciliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ünsal, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivali renklendirmek için güvercin güzellik yarışması düzenlediklerini söyledi.

Hakemlerin güvercinleri farklı unsurlara göre değerlendirdiğini belirten Ünsal, "Burada güvercinleri hakemlerimiz renk, boy, kafa, göz, ayak, yapılarına ve tüy parlaklıklarına göre değerlendirdi. Amacımız hayvan sevgisini, kuş sevgisini çocuklara, insanlara aşılayabilmek. Dereceye giren kuşların sahiplerine çeşitli hediyeler vereceğiz." diye konuştu.

Festivale katılan İrfan Tutka ise 7 yaşından beri kuş beslediğini belirterek, bu işin kendisi için bir tutku haline geldiğini söyledi.

Hayvan seven bir insanın her şeyi sevebileceğini aktaran Tutka, "Hayvanı seven doğayı da insanı da her şeyi sever. Ayrıca hayvan beslemenin zararlı alışkanlıklardan uzak tuttuğuna inanıyorum. Yaklaşık 30 kuşum var. Festivali düzenleyen herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Festivalde dereceye giren güvercinlerin sahiplerine çeşitli hediyeler verildi.




Yorumlar