5 Bin TL Emekli İkramiye Ödemeleri: Ne Zaman Hesaplarda Olacak?

Emeklilere verilmesi planlanan 5 bin TL'lik 100. yıl ikramiyesi hala hesaplara yatmadı. Çalışan emeklilere verilmesi planlanan ikramiyenin ne zaman yatacağı merakla soruluyor. Peki, 5 bin TL ikramiye ne zaman yatacak?

Google Haberlere Abone ol
5 Bin TL Emekli İkramiye Ödemeleri: Ne Zaman Hesap

Emeklilere ödenmesi planlanan 5 bin TL ikramiye ne zaman hesaplara yatacak sorusu merakla cevpa arıyor. Emekli vatandaşlarımız için yılın en önemli gelişmelerinden biri olan ikramiye ödemeleri, özellikle ekonomik dalgalanmaların yaşandığı bu dönemde büyük bir heyecanla bekleniyor. SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerimiz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel olarak belirlenen 5 bin TL'lik ikramiye ödemesinin ne zaman hesaplarına yansıyacağını merak ediyor. İşte, 9 Kasım itibarıyla son durumu ve ödeme tarihleri detayları...

EMEKLİ İKRAMİYE ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmayan emeklilerimize yönelik yapılacak 5 bin liralık ikramiye ödemeleri hakkında merakla beklenen açıklamayı yaptı. Bakan Işıkhan, "Emeklilerimize yapılacak 5 bin liralık ödeme kasımın ilk haftasında hesaplarına yatırılacak." dedi. Ayrıca, emeklilere yönelik 5 bin TL ikramiye ödemesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından kabul edilerek torba yasaya eklendiği belirtildi.

EMEKLİ İKRAMİYESİ KİMLERİ KAPSAYACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da ifade ettiği üzere, hem emekli olup hem de çalışmaya devam eden emekliler bu ikramiyeden faydalanamayacak. Yalnızca çalışmayan emeklilerimiz, dul ve yetim aylığı alan vatandaşlarımız bu 5 bin TL'lik ödemenin mutluluğunu yaşayacak.

Ödeme takvimine göre, emeklilere yapılacak 5 bin TL'lik ikramiye ödemesi 15 Kasım tarihini geçmeyecek şekilde planlandı. 12,2 milyon emeklimizi ilgilendiren bu ödemenin bütçeye maliyetinin ise 61 milyar lira olacağı açıklandı.

ÇALIŞAN EMEKLİLER İKRAMİYEDEN YARARLANABİLECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, aktif çalışma hayatına devam eden emeklilerimiz bu ödemeden yararlanamayacak. Bu ödeme sadece çalışmayan emeklilerimiz için geçerli olacak.

SSK ve Bağkur emeklilerinin yanı sıra Emekli Sandığı emeklileri için de bu yıl bir defaya mahsus olmak üzere belirlenen 5 bin TL'lik ikramiye ödemesi, emeklilerimizin yüzünü güldürecek bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor. Emeklilerimiz, kasım ayının ikinci hatası bitmeden maaşlarını almayı umuyor.

Yorumlar