46 ilde eş zamanlı uyuşturucu operasyonu

İçişleri Bakanlığı 46 ilde eş zamanlı yürütülen uyuşturucu operasyonunda 1,3 ton uyuşturucu madde ele geçirirken, 364 uyuşturucu satıcısı ise gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
46 ilde eş zamanlı uyuşturucu operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 46 ilinde düzenlenen "Narkogüç-42" adlı operasyonda, 1 ton 340 kilogram uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini ve bu operasyonda 364 zehir taciri ile sokak satıcılarının yakalandığını bildirdi.

OPERASYONA KATILAN PERSONEL VE EKİPMANLAR

Yerlikaya'nın paylaşımına göre, operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleşti. İl Emniyet Müdürlükleri Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıklarında görev yapan 332 ekip, bin 375 personel, bir hava aracı ve 19 narkotik dedektör köpeği operasyona katıldı.

OPERASYONUN KAPSAMI VE GERÇEKLEŞTİĞİ İLLER

Operasyon, Türkiye'nin birçok ilinde eş zamanlı olarak yürütüldü. Gerçekleştirilen operasyonlar Malatya, Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Sakarya, Kars, Adana, İzmir, Batman, Kırklareli, Diyarbakır, Mersin, Antalya, Bursa, İstanbul, Edirne, Karaman, Tokat, Elazığ, Amasya, Osmaniye, Kocaeli, Konya, Samsun, Aydın, Tekirdağ, Çorum, Kırşehir, Balıkesir, Isparta, Hatay, Kayseri, Eskişehir, Kütahya, Sivas, Siirt, Muğla, Aksaray, Kahramanmaraş, Çanakkale, Manisa, Adıyaman, Kastamonu, Erzurum, Düzce ve Yalova'da gerçekleşti.

Yorumlar