44. Hitit Rallisi

- Renç Koçibey Ralli Kupası'nın 5. ayağı olan Hitit Rallisi'nde genel klasmanda Hakan Ertarman-Can Hergüner birinci oldu

Google Haberlere Abone ol
44. Hitit Rallisi

ÇORUM (AA) - Renç Koçibey Ralli Kupası'nın 5. ayağı 44. Hitit Rallisi sona erdi.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyonun 5. ayağı olan Hitit Rallisi, Ankara Otomobil Sporları Kulübünün (ANOK) organizasyonu ve Çorum Belediyesinin desteğiyle gerçekleştirildi.

Çorum Barajı mevkisindeki Ahmediye ve Gemed etabında yapılan yarışlarda mücadele eden 25 takım, toplam uzunluğu 157 kilometre, özel etabı ise 71 kilometre olan yarışta en iyi dereceyi yapabilmek için mücadele verdi.

Bölgedeki iki etap, Hitit medeniyetinin başkenti "Hattuşa" ile Hititlilerle Mısırlılar arasında yapılan ve tarihteki ilk yazılı barış antlaşması olarak bilinen "Kadeş" adına geçildi.

Yarışların sonunda genel klasmanda Hakan Ertarman-Can Hergüner birinci, Emrah Ali Başo-Gürkal Menderes ikinci, Erkan Yanıkoğlu-Bora Yılmaz üçüncü oldu.

Yarışmaların ardından Hürriyet Meydanı'nda ödül töreni düzenlendi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ile ANOK Başkanı Mesut Sami Bıyık tarafından dereceye giren pilot ve takımlara ödülleri takdim edildi.

Yorumlar