44. Balkan Masa Tenisi Şampiyonası

- 11 ülkenin katıldığı şampiyona ferdi müsabakalarla devam ediyor - Balkan Masa Tenisi Birliği Başkanı Kerim Koç: "Şampiyonaya çok yoğun bir katılım gerçekleşti. Balkanlar eski gücüne kavuşuyor"

Google Haberlere Abone ol
44. Balkan Masa Tenisi Şampiyonası


EDİRNE (AA) - 44. Balkan Masa Tenisi Şampiyonası Edirne'de devam ediyor.

Mimar Sinan Spor Salonu'nda 1 Ağustos'ta başlayan, Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan, Kosova, Arnavutluk, Sırbistan, Karadağ, Makedonya, Romanya, Slovenya, Yunanistan ve Bosna Hersek'in yer aldığı şampiyonada ferdi müsabakalar yapılıyor.

Balkan Masa Tenisi Birliği ve Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birliğin 45. Balkan Şampiyonası'nı gelecek yıl Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yapılmasına karar verdiğini söyledi.

Balkanlar'a yakın olması ve masa tenisini Trakya'da canlandırmak amacıyla bu yıl Edirne'yi seçtiklerini belirten Koç, şunları kaydetti:

"Şampiyonaya çok yoğun bir katılım gerçekleşti. Balkanlar eski gücüne kavuşuyor. Önceki yıllar bütçe sıkıntılarından dolayı tek tük geliyorlardı, bu sefer kalite çok düşük oluyordu. Balkanlar'da 12 ülke var, 11'i katıldı bu yıl şampiyonaya. Gelecek yıl Üsküp'te yapılacak şampiyonayı da yoğun katılımla gerçekleştirmek istiyoruz. Balkan coğrafyası sporda çok güçlü. Balkanlar'da sporda toparlanma istediğimiz gibi olursa bu bizim performansımıza yansıyacaktır. Kadınlarda son Avrupa şampiyonu Romanya, biz burada da finalde Romanya'ya yenildik. Erkeklerde altın madalya aldık. Erkeklerde Balkanlar'daki pozisyonumuz çok iyi, kadınlarda da iyi ama Yunanistan, Romanya, Sırbistan gibi Avrupa'da ağırlığı olan ülkeler var. Bu ülkelerle iş birliğine başlıyoruz. Böylece Balkanlar'da seviyemizi artıracağız. Makedonya, Kosova ve Bosna Hersek gibi masa tenisinde seviyesi düşük olan ülkelere de olumlu destek veriyoruz."

44. Balkan Masa Tenisi Şampiyonası yarın düzenlenecek kapanış töreninin ardından sona erecek.

Yorumlar