4. Türk Dünyası Geleneksel Çocuk Oyunları Festivali

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'ın Gence kentinde 4. Türk Dünyası Geleneksel Çocuk Oyunları Festivali düzenlendi.Bakü Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Cumhuriyeti Gence Başkonsolosluğu, Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gence Valiliği...

Google Haberlere Abone ol
4. Türk Dünyası Geleneksel Çocuk Oyunları Festivali

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'ın Gence kentinde 4. Türk Dünyası Geleneksel Çocuk Oyunları Festivali düzenlendi.

Bakü Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Cumhuriyeti Gence Başkonsolosluğu, Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gence Valiliği iş birliğinde gerçekleştirilen festivale Azerbaycan'ın yanı sıra Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan ve Irak'tan yaşları 12 olan 64 çocuk katıldı.

Ülkelerinin bayraklarıyla geçit töreni yapan çocuklar, dokuztaş, beştaş, çelik-çomak, aşık, yedi kiremit ve yakan top adlı geleneksel çocuk oyunlarını oynadı.

Bakü Yunus Emre Enstitüsünden yapılan açıklamada, festivalle, kültürel miras olan çocuk oyunlarını gelecek kuşaklara aktarmak ve aynı oyunlarla büyüyerek çeşitli coğrafyalarda yaşayan çocukların birbirlerini yakından tanımalarını sağlamanın, aralarındaki bağları güçlendirmenin ve daimi arkadaşlıklar kurmalarına yardımcı olmanın amaçlandığı bildirildi.

Açıklamada, 1 Kasım'da başlayan ve hem eğlence hem de yarışma karakterli oyunların oynandığı festivalin yarın sona ereceği kaydedildi.

Yorumlar