4 Ocak 2020 hava durumu: 41 ile yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 4 Ocak 2020 hava durumuna ilişkin yayınlanan verilere göre, 4 Ocak 2020 Cumartesi günü 41 ilde yağış bekleniyor. Meteoroloji bu iller için uyarılar yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
4 Ocak 2020 hava durumu: 41 ile yağış uyarısı

Meteoroloji tarafından 4 Ocak 2020 hava durumuna ilişkin yapılan son değerlendirmelere göre, 4 Ocak 2020 Cumartesi günü 41 ilde yağış beklentisi var. Özellikle Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz’in doğusu, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu için uyarılarda bulunan meteoroloji bu bölgelerdeki Zonguldak, Bartın, Sinop, Tokat, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Erzurum ve Ağrı gibi illerde yağışlı havanın beklendiğini duyurdu.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR

Meteoroloji 4 Ocak 2020 Cumartesi günü yağışların, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, güneydoğu kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 4

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 9

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 14

Adana: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı 13

Antalya: Parçalı bulutlu 17

Samsun: Parçalı çok bulutlu ve hafif yağmurlu 9

Trabzon: Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu 10

Erzurum: Çok bulutlu ve kar yağışlı eksi 1

Diyarbakır: Çok bulutlu ve yağmurlu 6

Yorumlar