4. İstanbul Çocuk Maratonu

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor İstanbul'un düzenlediği etkinliğe 7 ayrı kategoride binlerce çocuk katıldı

Google Haberlere Abone ol
4. İstanbul Çocuk Maratonu


İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor İstanbul'un düzenlediği 4. İstanbul Çocuk Maratonu şölen havasında gerçekleştiriliyor.

Maltepe Sahil Şehir Parkı'nda düzenlenen ve Anneler Günü'ne denk gelen etkinlik, 7 kategoride binlerce çocuğun katılımıyla başladı.

"Hoş geldin şampiyon", "Katılmak kazanmaktır" ve "Anneler Günü'nde annene ilk madalyanı hediye et" sloganlarıyla hayata geçirilen İstanbul Çocuk Maratonu'nda, farkındalığı artırmak amacıyla down sendromlu çocuklar da yer aldı.

Etkinlikte 1-3, 4-5, 6-7, 8-9, 10-11,12-13 ve 14-15 yaş kategorilerinde çocuklar parkura çıkarken, 8-9 yaş ve altı çocuklar anne-babalarıyla, üst yaş kategorilerindeki çocuklar ise kendi başlarına koştu.

Organizasyonda çocuklar, 1-3, 4-5, 6-7 yaş kategorisinde 300 metre, 8-9, 10-11, 12-13 yaş grubunda 900 metre, 14-15 yaş kategorisinde ise 1500 metrelik parkuru tamamladı.

Parkur sonunda yarışı bitiren tüm çocuklara madalya ve sertifika verildi.


- Şölen havası


Yüksek katılımla organize edilen etkinlik, şenlik havasında geçti.

Maltepe Sahil Şehir Parkı içinde oluşturulan özel alanda maratonun yanı sıra çok sayıda etkinlik ve gösteri gerçekleştirilirken, vatandaşların organizasyona ilgisi de yüksek oldu.

Hem çocuklarını getiren hem de izlemeye gelen vatandaşlar alanı doldurdu.


- Rekor denemesi yapılacak


Binlerce çocuk ve ebeveynin katılımına sahne olan İstanbul Çocuk Maratonu'nda ''En çok çocukla dünya koşma rekoru'' denemesi de gerçekleştirilecek.

Dünya Çocuk Rekorları kapsamında binlerce çocuğun katılımıyla yapılacak rekor denemesi, Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki Rekor Tescil ve Hakem Heyeti tarafından tescil edilecek.

Yorumlar