'Tosun Paşa' gerçek oldu: Yüreğiniz varsa bekliyoruz

Adıyaman ve Malatya arasında yer sınır kavgası yeni bir boyut kazandı. Malatyalı bir grubun geçtiğimiz gün söz konusu araziye yol açmak istemesi üzere kavga çıkmış ve 5 Malatyalı yaralanmıştı.

Google Haberlere Abone ol
'Tosun Paşa' gerçek oldu: Yüreğiniz varsa bekliyoruz

Adıyaman ve Malatya arasında yer alan verimli yayla için iki il sakinleri arasında yaşanan kavgalara bir yenisi geçtiğimiz gün eklenmişti. Malatyalı bir grup söz konusu araziye yol açmak için çalışırken bir grup Adıyamanlının saldırısına uğramıştı. Çıkan kavgada beş kişi yaralanmıştı.

Daha önceden iki il sakinleri tarafından beraber kullanılan arazi son yıllarda paylaşılamıyor. Tosun Paşa filmindeki Yeşil Vadi kavgasını andıran olaylarda bugün yeni bir gelişme yaşandı.

Geçtiğimiz gün 5 Malatyalı vatandaşın yaralanması üzerine bölgeden toplanan Malatyalı vatandaşlar yaylanın kendilerine ait olduğunu söyleyerek yetkililerden yardım istedi. Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi ile Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi sınırları arasında yer alan yayla ile ilgili Malatyalılar, yaylanın İsmet İnönü döneminde kendilerine verildiğini ileri sürdü.

"SINIRI YETKİLİLER BELİRLESİN"

İki il vatandaşları arasında kavgaya neden olan yayla sınırının sürekli değiştirildiğini iddia eden vatandaşlardan İlhan Özcan tartışmaya son verilmesini ve sınırın net bir şekilde çizilmesini isteyerek şu ifadeleri kullandı: "Sınırın tabelası bir 7 kilometre aşağı, bir 7 kilometre yukarı çekiliyor. Bunlarla kim oynuyor? Bu yetkililerimiz, bunları görmüyorlar mı? İki köy niye birbirine düşman olsun? Niye birbiriyle kavga etsin?”

"BÜYÜMEDEN ÇÖZÜLSÜN"

Sürekli hale gelen tartışmaların büyümeden çözülmesini isteyen Karagözler Dernek Başkanı Abdullah Sarı ise, "En kısa zamanda bu işler çözülürse, hepimiz memnun bir şekilde mutlu bir şekilde, işimize gücümüze bakarız.” açıklamasında bulundu.

MEYDAN OKUDU

Asrın İş adamları Derneği Malatya Şube Başkanı Aziz Özel de “5 kişiyi burada dövüp, kaçıp, gitmekle olmaz. Varsa yürekleri gelsinler biz buradayız.” diyerek meydan okudu.

Yorumlar