'Soyağacı'ndan sonra 'Şehitler Listesi' de yoğun ilgi görmeye başladı

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürülüğü'nün hayata geçirdiği Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama sistemi yoğun ilgi görmüş E-devlet sistemi durma noktasına gelmiş ve çoğu zaman hizmet vermekte zorluklar yaşanmıştı. E-devlet üzerinden soyağacını öğrenen vatandaşlar Milli Savunma Bakanlığı'nın 'Şehit Tespit Projesi'nden ailesinden şehit olanları aramaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
'Soyağacı'ndan sonra 'Şehitler Listesi' de yoğun ilgi görmeye başladı

Son Haberler | Haber Merkezi

İçişleri Bakanlığı'na bağlı olan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kısa süre önce Alt-Üst Soy Bilgileri Sorgulama hizmetini E-devlet üzerinden devreye sokmuştu. Soyağacını öğrenmek isteyen vatandaşların yoğun ilgisi sebebiyle E-devlet hizmetlerinde aksamalara sebep olmuş sistem zaman zaman kilitlenmişti. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü E-devlet işlemlerin aksamaması için uygulamayı kısa bir süreliğine kaldırmış sonradan günlük kotalı sorgulama şartıyla yeniden hizmete sokmuştu.

 E-devletten aile büyüklerinin ismini öğrenenler, MSB'nin sitesinden isim aramaya başladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ise 2008'de “Şehit Tespit Projesi” kapsamında Osmanlı’nın yıkılış dönemi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda yaşanan savaşlarda şehit olanların kaydını internete taşımıştı.

E-Devletten soyağacına bakarak büyüklerinin ismini öğrenen vatandaşlar, ailelerinden şehit düşen olup olmadığını, varsa hangi savaşta şehit düştüklerini öğrenmek için MSB'nin sitesinde yer alan 'Şehit Listesi'ne giriyor.

Sistemde 1853 Kırım Savaşı, 1877-1878 Osmanlı- Rus Savaşı, 1897 Osmanlı-Yunan Savaşı, 1911 Trablusgarp savaşı, 1912-1913 Balkan Savaşı, 1914-1918 Birinci Dünya Savaşı, 1919-1922 İstiklal Savaşı, 1950-1953 Kore Savaşı ve 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit düşenlerin kimlik bilgileri yer alıyor.

MSB’nin hizmetine http://msb.gov.tr/Personel/SehitleriListele
adresinden ulaşılıyor.

Yoğun İlgi Yüzünden MSB "Şehitler Listesi" Hizmetini Askıya Aldı

Aile büyüklerinin adlarını öğrenen vatandaşlar ailerinden şehit olanları tespit etmek için Milli Savunma Bakanlığı'nın 2008 yılında hizmete aldığı “Şehit Tespit Projesi”ne yoğun ilgi göstermeye başladı. Yoğun ilginin ardından MSB'nin sitesinde yaşanan aksaklıklar yüzünden sistem bir süreliğine askıya alında. Sisteme girenler "Hizmet iyileştirme çalışmaları sebebiyle sorgulama sayfası geçici olarak kapatılmıştır. İlgili çalışma tamamlandıktan sonra hizmet tekrar kullanıma sunulacaktır." uyarısıyla karşılaşıyor.

Yorumlar