'Parlamenter sisteme geri dönelim'

MHP ve AK Parti'li milletvekillerinin oylarıyla meclisten geçen ve yasalaşan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine karşı çıkan Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu 24 Haziran sonrasında iktidara gelmeleri halinde 16 Nisan referandumunda kabul edilen yasaların rafa kaldırılmasını ve parlamenter sistemi yeniden dönüşü görüştü.

Google Haberlere Abone ol
'Parlamenter sisteme geri dönelim'

İyi Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu parti genel merkezinde ziyaret etti. 24 Haziran sonrası parlamenter sisteme geçişi konuşan ikilinin görüşmesi yaklaşık bir saat sürdü. Kılıçdaroğlu ve Akşener ardından ortak açıklama yaptı. “Millet İttifakı”nın parlamentoda çoğunluğu elde edeceğini iddia eden Akşener, seçmenin, “iyileştirilmiş parlamenter sistemi” istediğini savundu.

YOL HARİTASI SUNDU

Ziyarette, bu gözlemlerini paylaştığını aktaran Akşener, Kılıçdaroğlu’na, 24 Haziran’dan önce komisyon kurup bir araya gelerek, parlamenter sistemin nasıl olacağı konusunun yol haritasının milletle paylaşılması önerisinde bulunduğunu dile getirdi. Kılıçdaroğlu’nun da bunu kabul ettiğini belirten Akşener, bu konuda Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile de görüştüğünü söyledi. Vatandaşın, demokratik parlamenter sisteme geçişin takvimini beklediğini savunan Kılıçdaroğlu ise “Bizim açımızdan keyifli bir öneri bu. Bu önerinin gereğini yerine getireceğiz. Demokratik parlamenter sistemi nasıl inşa edeceğimiz, parlamentoyu nasıl güçlendireceğimiz konusunda ekipler ortak bir çalışma yapacaklar” dedi.

Yorumlar

ihsan yine koalisyonlarmı olsun yine iki başlımı olsun yine işler yavaşmı gitsin siz tam gericisiniz chp,ip
ihsan parlementer sistemin koalisyonala sebeb olduğu yürümediği 2 başlıklı olduğunu zaten kılıçtaroğluda itiraf etti peki bu neyin nnesi resmen gericilik