'Fırat Kalkanı' ile temizlenen bölgelerde nüfus artıyor

Türkiye'nin gerçekleştirdiği operasyonlarla terörden temizlediği Cerablus bölgesinde nüfus dört kat arttı.

Google Haberlere Abone ol
'Fırat Kalkanı' ile temizlenen bölgelerde nüfus artıyor

Türkiye’nin terörden temizlediği bölgeler, eski nüfusuna kavuşuyor. DEAŞ işgali sırasında nüfusu 7 bine düşen Cerablus’ta şimdi 36 bin, 12 bine düşen Bab’da 106 bin kişi yaşıyor.

Mare’de 7 bine kadar düşen nüfusu 27 bine, Dabık'ta 4 bine kadar düşen nüfus ise 12 bine yükseldi.

Suriye’de Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden arındırılan bölgelerde tesis edilen huzur ve güven ortamı, evlerine dönenlerin sayısını her geçen gün artırıyor. Söz konusu ilçe ve beldelerin nüfusu ortalama 4,5 kat arttı. Muhaliflerin kurduğu geçici hükümete bağlı yerel meclisler, Fırat Kalkanı bölgelerinde hane ve nüfus sayımları yaptı.

236 BİN KİŞİ YAŞIYOR

Sayıma göre, DEAŞ’ın çıkarılmasından sonra bölgelerdeki güven ve huzur ortamı sayesinde evlerine geri dönenlerle nüfus ortalama 4,5 kat arttı. Hatta bazı bölgelerde nüfus artışının 9 kata yaklaştığı görüldü. Toplam nüfusun 52 bine düştüğü söz konusu bölgelerde artık 236 bin civarında kişi yaşıyor. Kilis’in Elbeyli ilçesinin karşısındaki Çobanbey beldesinin Fırat Kalkanı Harekatı’ndan önce 4 bin olan nüfusu, 20 binin üzerine çıkmış durumda.

CERABLUS GERİ DÖNÜŞLERİN ODAĞI

Cerablus ilçesinin nüfusu, 7 bine kadar düşmüştü. Son sayıma göre ilçenin 36 bin kişiye ev sahipliği yaptığını belgeledi. DAEŞ’ın işgali sırasında 12 bin nüfusa sahip Bab, DEAŞ ile TSK destekli ÖSO arasında yaşanan çatışmalar sırasında boşalmıştı. Çatışmalardan kaçan sivillerin tahliye edilmesi ile hayalet şehre dönen Bab’daki sayım sonuçlarına göre nüfusu 106 bine yükseldi.

Yorumlar