'Cumhurbaşkanı olarak muhalefetten utanıyorum'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun'da yaptığı konuşmada CHP'ye eleştiriler yöneltti. Erdoğan, "Bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve milletimin bir ferdi olarak bunların bu durumundan utanıyorum, rahatsız oluyorum. Krediyi tamamen tükettiler. 2019'da bu anlayışın sandığa gömüleceğine inanıyorum." ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
'Cumhurbaşkanı olarak muhalefetten utanıyorum'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun'da AK Parti Giresun 6. olağan il kongresinde partililere hitap etti.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ezici bir destek veren Giresunlu kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

İlçeler arasında Türkiye genelinde ilk 100'e giren Giresun'un ilçelerine de teşekkür ediyorum. Türkiye ortalamasının 10 puan üzerinde bir ortalama ile geleceğine sahip çıkan siz değerli kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

"Afrin ile yeniden diriliş başladı"

Şimdi Afrin Harekatı ile yeni bir diriliş hareketini başlatıyoruz. Evvelallah bu diriliş hamlesiyle 2019 yılındaki yerel seçimlere ve parlamento seçimlerine hazır mıyız?

Biz, hiç bir zaman rakiplerine göre hedeflerini belirleyen bir parti olmadık. Hele hele ana muhalefetin başındaki zat gibi 'yüzde 40 almazsam' istifa ederim demedik.

"Ana muhalefet lideri koltuğunda pişkince oturuyor"

Seçimleri kaybetmesine rağmen hala o koltukta pişkince oturuyor. Biz, hep daha ileriye çıkmak için çaba harcadık. Bırakın oylarımızda düşüş olmasını, aynı oy oranını muhafaza etmeyi bile eksiklik olarak gördük.

Tevazuda toprak gibi olacağız. Gurur, kibir bizde olmayacak. Biz, oyları yükseldikçe böbürlenen değil, sorumluluğu artan bir teşkilatız bunu da böyle bileceğiz.

"2019 seçimlerinde sandıkları patlatacağız"

Allah'ın izniyle 2019 yılında AK Parti-MHP birlikteliği ile oluşan Cumhur İttifakı'nı en yüksek oylarla tanıştıracağız. İnşallah 2019 seçimlerinde sandıkları patlatacak, ümmetin birliğini en üst noktaya taşıyacağız.

2019 seçimlerinde kazanacağımız başarılarla milletimizin, ülkemizin gidişatını değiştireceğiz. Bu kapsamda yaptığımız kongrelerle halkımızla da iç içe oluyoruz. Salonun dışında buranın en az 4 misli halk var. Tabi salon ufak. Ama daha büyüğü önümüzdeki yıla yetişecek.

"Kahveleri hazırlayın"

Kapı kapı dolaşarak bu ülkeye, bu bölgeye, Giresun'a ait projelerimizi anlatmanızı istiyorum. İki ilçe dışında Giresun'daki tüm ilçeleri kazandık. Şimdi hedef, 2019 yılında tüm belediye başkanlıklarını kazanmak.

Ben, 1994 yılında belediye seçimlerine giderken, kadın kolları çok güzel bir sürpriz yaptı. Kahve paketleri hazırladılar üzerinde 'bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı vardır' yazılı. Şimdi sizler de aynısını yapacaksınız. Bu kahveyi içen herkes AK Parti'yi hatırlayacak.

"Bunlar, hedeflerimizin hayalini bile kuramaz"

(Dik dur eğilme bu millet seninle sloganları üzere) Biz asla beşeri bir gücün önünde eğilmedik. O konuda sakın şüpheniz olmasın.

Bütün bu söylediklerim birilerine hamaset gibi gelebilir. AK Parti'nin kodlarını bilmeyenler için bu söylemlerim hayal gibi gelebilir. Bizim 15 sene önce hedeflediğimiz şeylerin birileri hayalini bile kuramıyordu.

"Yan gelip yatarak buralara gelmedik"

illerimiz ve vatandaşlarımız arasında ayrım yapmadık. Göreve geldiğimizde 25 olan havaalanı sayısını 57'ye ulaştı. Biz, hedeflerimizi bir bir hayata geçiren bir partiyiz. Lüks otobüs fiyatına şimdi uçağa biniyoruz.

Ankara'yı kalkındırırken Erzurum'u boynu bükük bırakmadık. Karadeniz'e yatırım yaparken Güneydoğu'yu ihmal etmedik.

Alt ve üst yapı yatırımları ile Türkiye'nin çehresini değiştirdik. Yan gelip yatarak buralara gelmedik. biz göreve geldiğimizde Giresun'da 28 km bölünmüş yol vardı, şimdi 117 kilometreye yükselttik.

"İş bilenin kılıç kuşananın"

Yatırım yapmanın da incelikleri var. Ölçüp, biçeceksin. bu ülkeyi batıranlar böyle batırdı. Biz bunlara kesinlikle izin vermedik, yatırımlarımızı buna göre yaptık.

Giresun'da ruhsatlı alanlarda fındık üretimi yapan üreticilerimizi destekliyoruz. Bu alanda 1,7 milyar lira destek sağladık. Kemal bey diyor ya 'çiftçi mağdur'. Ya senin bunlardan ne haberin var? Resmi rakamlarla konuşuyorum. Biz bunu çiftçimize verdik.

İnşallah bundan sonra milletimiz için çalışmaya, 81 milyonun mutluluğu için ter dökeceğiz.

"Savaş Ay ne güzel anlatmış"

Rahmetli Savaş Ay'ın programını hepiniz izlediniz değil mi? Hastanelerin durumunu ne güzel anlatmış. Kılıçdaroğlu'nu gördünüz değil mi orada? Nasıl da pişkin pişkin gülüyor.

"Dünya'nın en çapsız ana muhalefet partisiyle uğraşıyoruz"

Biz, nelerle uğraşırken, ana muhalefet partisi attığı adımlarla, ellerine başkaları tarafından tutuşturulan paçavralarla neler yaptıklarını gördünüz. Dünyanın en çapsız ana muhalefet partisiyle uğraşıyoruz.

Bir ara tek gündemleri 'Gazi Mustafa Kemal'in portresini duvardan kim indirdi' konusunu tartıştılar.

Ey Kılıçdaroğlu, İnönü partinizin başına ilk geçtiğinde yaptığı ilk işlerden biri Türk Lirası'ndan Atatürk'ün resmini kaldırıp kendi resmini koymuştur. Bitmedi, tüm resmi dairelerden Atatürk portrelerini kaldırıp kendi resimlerini koydu. Bitmedi, zarflardan, pullardan bile Atatürk'ü kaldırdılar.

"Bunlar YPG'ye verdikleri desteği ÖSO'ya vermedi"

Bugün Afrin' raporunu da sizlere vereyim. 700'ün üzerinde ülkemize saldırı düzenlendiğinde bile CHP 'elimizde yeterli delil yok' diyordu. Sınır ötesi mücadelemizi başlatınca da bunun önüne geçmek için seferber oldular. Baktılar olmuyor, bu kez da farklı yollarla harekatın başarısını gölgelemek istediler.

Bunlar, Fırat Kalkanı'nda, Zeytin Dalı Harekatı'nda canlarını veren ÖSO'lulara YPG'ye sahip çıktıkları kadar çıkmadı.

Doğu Guta'dan bu sabah bir hanımefendinin mektubunu aldım. 'Ne olur Afrin'de attığınız adımları Doğu Guta'da da atın' diyor.

"Bay Kemal'in nasıl çark ettiğini gördünüz"

Ama bu Bay Kemal gibilerin çark etmekte üstlerine yok. Bir gece öncesinde 'Afrin' girmeyelim' diyelim sonrasında art arda masaj yayımlamasının takdirini milletimize bırakıyorum.

Giresunlu kardeşlerimin tabiriyle; 'Bunlar, yumurtadan yün kırpmaya çalışan' adamlar.

Ne oldu? Afrin düştü. Bu sefer Genelkurmay'a tebrik gönderdiler. Sizin zerre kadar ufkunuz olsa bu yanlışın içine düşmezsiniz.

"Cumhurbaşkanı olarak bu muhalefetten utanıyorum"

Bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve milletimin bir ferdi olarak bunların bu durumundan utanıyorum, rahatsız oluyorum. Krediyi tamamen tükettiler. 2019'da bu anlayışın sandığa gömüleceğine inanıyorum.

Salona girerken aldığım son rakam; 3 bin 747 terörist etkisiz hale getirildi. Artık hedeflerimize ağır aksak yürümeyeceğiz, koşar adımlarla ilerleyeceğiz."

Salon öncesinde halka hitap etti

Ak kadrolar, dağ taş demediler, ne yapılması gerekiyorsa yaptılar. Milletimize hizmete devam edeceğiz. Çünkü biz bu yola baş koyduk. Bunlar için varız.

Sahil yolu Sarp'a kadar bitti. Sahilden içeriye de tünellerle gireceğiz. Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacağız. Tüm Karadeniz'i kalkındıracağız. Daha neler olacak neler. Allah'ın izniyle biz bunları yaparız. Niye? Çünkü biz buna inanıyoruz. İnanç öyle bir şeydir ki, tekeden süt bile çıkartır.

İnsanlarımızı ayırt etmeyeceğiz. Herkese eşit yaklaşacağız. Çünkü biz böyle bir kültüre sahibiz. Bu ülke tek vatandır. Ülkemizi böldürmeyeceğiz. PKK'sı falan bizi bölmeye çalıştı. Ama biz onları açtıkları çukurlara gömdük. Suriye'ye kaçtılar kovaladık. Fırat Kalkanı'nda kovaladık. Afrin'de de kovaladık gördünüz.

Teröristlerin inlerine gireceğiz dedik. Girdik mi? Girdik. Onları oraya gömdük mü? Gömdük.

Şu anda 3 bin 700'ü aşkın etkisiz hale getirildi.

Yorumlar