'Beni de Barış Pınarı Harekatı'na gönderin'

Suriye'nin kuzeyindeki PKK'lı teröristleri bölgeden atmak için başlatılan Barış Pınarı Harekatı devam ediyor. Türk askerlerinin kahramanca ilerlediği alana ülkenin diğer yanından gitmek isteyen başka kahramanlarda var.

Google Haberlere Abone ol
'Beni de Barış Pınarı Harekatı'na gönderin'

Türk Silahlı Kuvvetleri ile Suriye Milli Ordusu, Suriye'nin kuzeyinde bulunan terör örgütünü bölgeden çıkartmak ve mülteci konumunda olan yüz binlerce bölge sakininin bölgeye dönmesi için Barış Pınarı Harekatı başlattı.

Harekata Türkiye'nin dört bir yanından gelen Türk askerleri katılırken Suriye'nin çeşitli bölgelerinden de Suriye Milli Ordusu'na bağlı askerler katıldı.

Türkiye uzun zamandır terör gruplarını bölgeden temizlemek için çalışmalar yürütüyordu. 

Üç gün önce başlayan operasyonda çok sayıda terörist etkisiz hale getirilirken 13 köy PKK'lılardan arındırıldı.

Harekata katılan kahraman askerlerin 'düğüne gidiyoruz', 'vatan için ölmeye hazırız', 'evdekiler bizi beklemesinler' gibi mesajları okuyanları duygulandırırken, cephe gerisinde de bu yönde gelişmeler yaşandığı öğrenildi.

"BENİ DE GÖNDERİN"

Türkiye'nin farklı yerlerinde bulunan askeri birliklerinden Ankara'ya çok sayıda dilekçe gönderildi. Genelkurmay Başkanlığı'na gönderilen dilekçelerde askerlerin 'Barış Pınarı Harekat Alanı'nda gönüllü olarak görevlendirilme' talebi yer aldı.

Bu durum, sadece bölgedeki askerlerin değil, aynı zamanda Türkiye'nin oldukça farklı bölgelerinde görev üstlenen TSK mensuplarının da fedakarlıklarını gözler önüne serdi.

Yorumlar