'AB Konseyi'nden Diyarbakır annelerine ziyaret

Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde toplanan annelerin direnişi 31'inci gününü tamamlarken eyleme katılan aile sayısı ise 51'e yükseldi. Öte yandan, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Denetim Komisyonu Türkiye eş raportörleri Jakob Wienen ve Yoomi Renström, HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde direnen anneleri ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
'AB Konseyi'nden Diyarbakır annelerine ziyaret

Evlatlarını terör örgütü PKK'nın elinden kurtarmak için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde eylem başlatan annelerin direnişi 31'inci gününe girdi. 51 ailenin katılımıyla devam eden eylemlere katılan anneler HDP aracılığıyla dağa kaçırılan evlatlarını geri istiyor. Öte yandan annelerin direnişine destek ise giderek artmaya devam ediyor. 

81 ilde PKK terör örgütüne direnen annelere destek gösterileri yapılırken HDP ve CHP tarafından herhangi bir destek açıklaması yapılamaması da toplum tarafından tepkiyle karşılanıyor. 

AVRUPA KONSEYİ ÜYELERİNDEN DİRENEN ANNELERE ZİYARET

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Denetim Komisyonu Türkiye eş raportörleri Jakob Wienen ve Yoomi Renström, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde eylemlerini sürdüren aileleri ziyaret etti. Yerel demokrasileri yerinde incelemek için Türkiye'de bulunduklarını ve tüm tarafları dinleyeceklerini ve buna göre rapor hazırlayacaklarını söyleyen Wienen, "Annelerin yakarışlarını, acılarını dinledik, kulak verdik. Bizim görevimiz yerel yönetimlerin durumunu tespit etmek, resmini çekmek. Bu büyük acıyı, bu yakarışı biz de dinledik. Bunu ileteceğiz, aktaracağız. Onların durumunun iyileşmesi, acılarının sona ermesine katkı sağlamak isteriz. Tabii bizim doğrudan yapabileceğimiz bir şey yok." açıklamasında bulundu.

Yorumlar