'5 Yunan polisi beni 2 saat boyunca dövdü'

Mültecilere Uluslararası sözleşmelere aykırı şekilde davranan Yunan polisi, ülkeye yasa dışı yollarla girmeye çalışan 68 kaçak göçmeni yakaladıktan sonra botla Meriç nehri üzerinden tekrar Türkiye'ye gönderdi. Jandarma tarafından sağlık kontrolünden geçirilen 68 kişiden ikisinin yaralı olduğu belirlendi.

Google Haberlere Abone ol
'5 Yunan polisi beni 2 saat boyunca dövdü'

Yunan polisinin mültecilere yönelik işkencelerine bir yenisi daha eklendi. Son bir yılda 25 bin göçmen Yunan polisi tarafından dövülüp, zorla bota bindirilerek Meriç Nehri üzerinden Türkiye'ye gönderildi. 

Ülkelerine yasa dışı yollarla giren mültecileri Türkiye'ye geri iten Yunan güvenlik güçleri, düzensiz göçmenlerin ifadelerine göre telefon ve paralarını da gasbediyor.

Edirne'de 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı sınır devriye ekipleri, Meriç Nehri'nin geçtiği Yunanistan'a sınır bölgede, gece yarısı yaptığı denetimlerde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu, Bangladeş, Pakistan, Afganistan ve Cezayir uyruklu olduğu belirlenen toplam 68 kaçak göçmen yakaladı.

İfadeleri alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilen mülteciler Yunan polisi tarafından dövülüp sınıra getirilerek zorla bindirildikleri botlarla, Türkiye'ye gönderildiklerini söyledi.

Hastaneye kaldırılan mültecilerden yaklaşık 6’sının yaralı olduğu belirlendi. 

"5 POLİS 2 SAAT BOYUNCA DÖVDÜ"

Jandarma ekipleri tarafından yakalandıktan sonra yaralı olduğu belirlenen ve sağlık kontrolü için hastaneye getirilen göçmenlerden Afganistan uyruklu Rahber Yusufi, 5 Yunan polisinin 2 saat boyunca kendisini dövüp, kolunu kırdığını söyledi. "5 Yunan polisi beni 2 saat boyunca sopayla dövdü." diyejn Yusufi, aldığı darbeler sonucunda kolunun kırıldığını ve sırtında derin izler olduğunu belirtti.

Yunan polisinin konuşmasına izin vermediğini belirten Yusufi, "Onlarda hiç vicdan yok. Türk askeri bize çok yardım etti. Canımızı zor kurtardım" dedi.

İsmi öğrenilemeyen bir başka Afganistanlı ise aldığı darbeler sonucu ayak parmaklarının kırıldığını ifade etti. 6 yaralıdan 2'sinin tedavisinin sürdüğü bildirildi. Diğer 66 kaçak göçmen ise Edirne İl Göç İdaresi'ne götürüldü.

Yorumlar