37. Körfez İşbirliği Konseyi Liderler Zirvesi sona erdi

- Sonuç bildirisinde İran'ın bölge ülkelerinin içişlerine müdahaleleri kınandı ve bu ülkeye bölgesel politikasını değiştirme çağrısı yapıldı

Google Haberlere Abone ol
37. Körfez İşbirliği Konseyi Liderler Zirvesi sona erdi

MANAMA (AA) - Bahreyn'de düzenlenen 37. Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Liderler Zirvesi, "Sahir Deklarasyonu" adı verilen sonuç bildirisinin ilanının ardından sona erdi.

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife tarafından okunan sonuç bildirisinde "KİK ülkeleri liderlerinin, İran'ın bölge ülkelerinin içişlerine müdahalelerini kınadığı ve İran'a bölgeye yönelik politikasını değiştirme çağrısı yapıldığı" ifade edildi.

Al Halife, sonuç bildirisinin okunmasının ardından zirvenin çalışmalarının sona erdiğini belirterek, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in Körfez turu kapsamındaki Bahreyn ziyaretinin resmen başladığını kaydetti.

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah da KİK liderlerini, gelecek yıl düzenlenecek 38. Körfez İşbirliği Konseyi Liderler Zirvesi için ülkesine davet etti.

Bahreyn'in ez-Zallak bölgesindeki Sahir Sarayı'nda düzenlenen 37. KİK Liderler Zirvesi'ne İngiltere Başbakanı Theresa May de onur konuğu olarak katıldı. May, söz konusu zirveye katılan ilk İngiltere Başbakanı ve ikinci Avrupalı lider oldu.


Yorumlar