35 yaştan sonra hamile kalmak zor mu?

35 yaştan sonra hamile kalmak zor mu , geç yaşta hamile kalmak , 35 yaşından sonra hamile kalmanın riskleri

Google Haberlere Abone ol
35 yaştan sonra hamile kalmak zor mu?

35 yaştan sonra hamile kalmak zor mu?

35 yaşından sonra hamile kalmak zor bir durumdur. Bu aralığında kadınlarda yumurtlama daha az görülmektedir. 30 – 35 yaşa kadar yumurtlama her ay yaşanıyorsa, 35 yaşından sonra yumurtlama toplamda senede birkaç kez görülür. Ovilsiyaların nadir olmasondan kaynaklı 35 yaşın üstünde olan kadınlarda gebeliğe engel olan bozuklukların tehlikesi de daha yüksek olur.

35 yaşında sonra düşük riski daha fazla olur!

35 yaşın üstündeki kadınlar çeşitli kromozom anomalileri ile çocuk doğurma tehlikesi yüksektir. Ancak bu yaşlarda Down sendromlu çocuk doğurma oranı yüksek değildir. Kadının yaşlanması Down sendromu gibi hastalıkların kromozom sayılarında bir artış yaşanmaz.

35 yaştan sonra hamilelik şansını nasıl yükseltmek olur?

35 yaşından sonra hamileliğe karar verdiyseniz , bedeninizin buna hazır olup olmadığını bilmeniz için, doktorunuza danışmanız gerekir. Eğer belli bir kronik rahatsızlığa sahipseniz doktora başvurmanız özellikle önemlidir.

35 yaştan sonra gebeliğe nasıl hazırlanılır?

Alkol , sigara ve kafeinden kesinlikle uzak durmalısınız. Bu üç madde sizin hamile kalmanızı ya da bebeği taşımınıza engel olur.

Fazla kilolarınız varsa mutlaka öncelikle kilo vermeye çalışmanız gerekir.

Folik asit tüketmeye başlayın. Bu vitamin doğacak çocuğun sinir sisteminin normal gelişimine destek sağlıyor.

6 ayın kuralları

Bu kural yalnızca 35 yaşındaki  kadınlar için geçerlidir. 6 ay içerisinde hamile kalamadıysanız mutlaka doktora başvurmanız gerekmektedir. Doktor tüm gerekli analizleri ve testleri gerçekleştirerek size nedeni söyleyecektir.

 

Yorumlar