"Türkiye'ye uçuşu olmayan hava yolu şirketlerini cezbedeceğiz"

- İGA Havalimanları İnşaatı Üst Yöneticisi Akçayoğlu: - "Şu anda Atatürk Havalimanı'ndan 50'ye yakın hava yolu şirketi uçuyor. İstanbul Yeni Havalimanı tamamlandığında bu sayı 100'e çıkacak. Daha önce Türkiye'ye uçuşu olmayan hava yolu şirketlerini cezbedip onlara hizmet vermek istiyoruz. Şu anda işletmemiz bünyesindeki pazarlama grubu bu konuda çalışıyor" - "(İstanbul Yeni Havalimanı) Şu anda projenin fiziksel anlamda yüzde 44'ünü tamamlamak üzereyiz. Finansal anlamda da kredinin yüzde 53'ünü projeye aktarmış bulunuyoruz" - "(Çalışan işçi sayısı) Şu anda 24 binlerdeyiz ama temmuz ve ağustosta bu sayı 30 binlere kadar ulaşacak. Yani alt yüklenici firmaların yeni işe alımları olacak" - "Yurt dışında da projelerimiz olacak. Çünkü böyle bir proje, dünyanın bütün havacılık tesisleri için örnek teşkil eder"

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye'ye uçuşu olmayan hava yolu şirketlerini cezbedeceğiz"

İSTANBUL (AA) - SÜMEYYE DALKILINÇ - İGA Havalimanları İnşaatı Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, şu anda Atatürk Havalimanı'ndan 50'ye yakın hava yolu şirketinin uçtuğunu, İstanbul Yeni Havalimanı tamamlandığında bu sayının 100'e çıkacağını belirterek, "Daha önce Türkiye'ye uçuşu olmayan hava yolu şirketlerini cezbedip onlara hizmet vermek istiyoruz. Şu anda işletmemiz bünyesindeki pazarlama grubu bu konuda çalışıyor." dedi.

Akçayoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Yeni Havalimanı çalışmalarına 1 Mayıs 2015'te fiilen başlandığını hatırlattı.

Havalimanında çalışan işçi sayısının kış aylarında 20 binlerde olduğuna işaret eden Akçayoğlu, "Şu anda 24 binlerdeyiz ama temmuz ve ağustosta bu sayı 30 binlere kadar ulaşacak. Yani alt yüklenici firmaların yeni işe alımları olacak." dedi.

İstanbul Yeni Havalimanı'na başladıklarında birçok yan sektörün büyümesinin bu kadar çok etkilenmesini beklemediklerini ifade eden Akçayoğlu, şunları kaydetti:

"Bağımsız bir kuruluşa bir çalışma yaptırdık ve ortaya İstanbul Yeni Havalimanı'nın Türkiye ekonomisine katkısı anlamında enteresan rakamlar çıktı. Ortaya çıkan rakamlar reel rakamlardan elde edilen veriler... İstanbul Yeni Havalimanı, Türkiye GSYH'sinin yüzde 4,89'unu teşkil edecek bir ekonomi oluşturacak. 2025 yılında 1,5 milyon insana dokunan bir istihdam sağlayacak."

Şu anda projenin fiziksel anlamda yüzde 44'ünü tamamlamak üzere olduklarını belirten Akçayoğlu, finansal anlamda da kredinin yüzde 53'ünü projeye aktarmış bulunduklarını bildirdi.


- "Dövizdeki dalgalanma bizi etkilemedi"


Yusuf Akçayoğlu, kurdaki yükselişe ilişkin, "Kurdan dolayı bazı kalemlerimizde maliyet artışı olsa da biz onu hedge ediyoruz. Bazı harcamalar TL olduğu için orada bir dengelenme oldu. Döviz harcamaları da belli bir oranda oldu." ifadelerini kullandı.

Akçayoğlu, projede yüzde 80 yerlilik hedefleri bulunduğu için harcamalarının büyük bir bölümünün TL bazında olduğunu belirterek, "Yani dövizdeki dalgalanma bizi etkilemedi." dedi.


- "Şu anda ajandamızdaki en önemli gündem maddesi işi zamanında yetiştirmek"


İGA Havalimanları CEO'su Akçayoğlu, şu anda Atatürk Havalimanı'ndan 50'ye yakın hava yolu şirketinin uçtuğunu, İstanbul Yeni Havalimanı tamamlandığında bu sayının 100'e çıkacağını belirterek, "Daha önce Türkiye'ye uçuşu olmayan hava yolu şirketlerini cezbedip onlara hizmet vermek istiyoruz. Şu anda işletmemiz bünyesindeki pazarlama grubu bu konuda çalışıyor." dedi.

Şu anda bütün enerjilerini İstanbul Yeni Havalimanı'nı bitirmeye harcadıklarını ifade eden Akçayoğlu, projenin faaliyete geçmesinin ardından "ne getirir" diye bakacaklarını söyledi.

Akçayoğlu, yurt dışındaki projelerle ilgilenip ilgilenmeyecekleri sorusu üzerine, "Tabii ki yurt dışında da projelerimiz olacaktır. Çünkü böyle bir proje dünyanın bütün havacılık tesisleri için örnek teşkil eder." ifadesini kullandı.

Şu anda ajandalarındaki en önemli gündem maddesinin işi zamanında yetiştirmek ve 2018 yılında İstanbul Yeni Havalimanı'nı hizmete açmak olduğunu vurgulayan Akçayoğlu, "Şu anda gece gündüz, projedeki herkesin rüyalarına giren konu bu." dedi.

Yorumlar