"Özel raketler"in özel hedefi

- Mental eksikliği bulunan 20 yaşındaki Sümeyra Türk ve 18 yaşındaki Satı Nur İnce, 2020'de düzenlenecek Tokyo Paralimpik Oyunları'nda masa tenisi dalında Türkiye'yi temsil etmek istiyor - Sümeyra Türk: "Tokyo'ya gidebilirsem benim için büyük başarı olacak" - Satı Nur İnce: "Hedefim, Tokyo Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi temsil etmek" - TÖSSFED Yönetim Kurulu Üyesi Kuşgöz: "Sümeyra Türk'ü normal sporcuların içerisinde adeta pişiriyoruz. Türkiye Şampiyonalarında derece alan sporcularla antrenman yaptırmaya çalışıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"Özel raketler"in özel hedefi


ANTALYA (AA) - YUNUS İÇEN - Mental eksikliği bulunan masa tenisi sporcuları 20 yaşındaki Sümeyra Türk ve 18 yaşındaki Satı Nur İnce, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi temsil etmek için çalışıyor.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonuna (TÖSSFED) bağlı Çorum Anadolu İş Okulu Spor Kulübü masa tenisi sporcuları Sümeyra Türk ve Satı Nur İnce, mücadele ettikleri 16-21 yaş mental kategorisinde milli takıma girmeye hazırlanıyor.

Sümeyra Türk, 2015'te İstanbul'da katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda üçüncü, geçen yıl ise Antalya'da yapılan şampiyonada birincilik elde etti.

Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, masa tenisine Anadolu İş Okulu Spor Kulübü'ndeki hocası Şenay Kıroğlu ve okul müdürü Selami Bolat'ın teşvikiyle başladığını söyledi.

En büyük hedefinin 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na katılmak olduğunu ifade eden Türk, "Oyunlara katılabilmek için turnuvalara katılıyorum. Madalya alabilmek için de çok çalışıyorum. En büyük destekçilerim ailem ve kulüpteki antrenörlerim. Tokyo'ya gidebilirsem benim için büyük başarı olacak. Çünkü oraya giden sporcular başarılı sporcular ve ben de gideceğime inanıyorum." dedi.

Tokyo öncesi Dünya ve Avrupa Oyunları'nda rakiplerini iyi tanımaya çalıştığını da vurgulayan Türk, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bize verdiği desteklerden sonra altın çağımızı yaşıyoruz. TÖSSFED Başkanı Birol Aydın da bizi kendi çocuğu gibi görüyor ve bize çok destek oluyor." diye konuştu.


- Üç yıldır masa tenisiyle ilgileniyor


Yaklaşık üç yıldır masa tenisi ile ilgilenen Satı Nur İnce ise yıllar sonra tanınmış bir masa tenisi sporcusu olmayı hayal ettiğini dile getirdi.

Masa tenisini çok sevdiğini, antrenman yapamadığı zamanlarda üzüldüğünü ifade eden İnce, bu sporun gelişimine katkı sağladığını anlattı.

İnce, "Hedefim, Tokyo Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi temsil etmek. Eğer katılabilirsem bu benim için tecrübe, başarı olacak. Masa tenisinde bana destek olan aileme çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.


- "Desteğin karşılığını masada veriyor"


Türk ve İnci'nin antrenörlüğünü yapan TÖSSFED Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Kuşgöz, Sümeyra Türk'ün iki yıl önce ilk defa katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda üçüncü, geçen sene ise birinci olduğunu hatırlatarak, sporcunun hızla yükselen bir form grafiği bulunduğunu söyledi.

Türk'ün antrenmanlarda hırslı ve azimli olduğunu kaydeden Kuşgöz, şu ifadeleri kullandı:

"Türk ve onun kategorisinde mücadele eden sporcuları Tokyo Paralimpik Oyunları'na hazırlıyoruz. Sümeyra Türk'ü normal sporcuların içerisinde adeta pişiriyoruz. Türkiye Şampiyonalarında derece alan sporcularla antrenman yaptırmaya çalışıyoruz. Bizim ona verdiğimiz desteğin ve eğitimin karşılığını o da bize masada veriyor. Türk'ün, Tokyo Paralimpik Olimpiyatları öncesi yapılacak uluslararası organizasyonlarda daha fazla tecrübe edinmesinden sonra Tokyo'da madalya alması için çalışıyoruz. Türk, Tokyo'da 'özel raketler' arasında madalya kazanırsa, bir ilki gerçekleştirmiş olacak. Uzun ve zor bir süreçten geçti. Kendisi gibi mental eksikliği bulunan arkadaşları da ona destek oldu. Satı Nur İnce ise Türk'ten 2-3 ay sonra masa tenisine başladı. İlk katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda üçüncü oldu. İnce de Türk gibi Tokyo Paralimpik Oyunları'nda madalya almak istiyor. Tabi öncesinde yapılacak ulusal ve uluslararası organizasyonlarda da madalya kovalayacak."

Yorumlar