"O gece okunan salâ sesleriyle yüreklerimize su serpildi"

- Tekirdağ'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, 15 Temmuz gazisi Yavuz Kurban, gençlerle buluştu - Kurban: - "O akşam 2 kişinin üstüme kapanmasıyla onların şehit olmasıyla hayatta kaldım. O gece, cami imamlarımızın verdiği salâ sesleriyle yüreklerimizi su serpildi"

Google Haberlere Abone ol
"O gece okunan salâ sesleriyle yüreklerimize su serpildi"

TEKİRDAĞ (AA) - 15 Temmuz gazilerinden Yavuz Kurban, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "O gece camilerden okunan salâ sesleriyle yüreklerimize su serpildi. Bu hain kalkışmanın içinde kalıp da hayatta kaldığımız için şükrediyoruz." dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, 15 Temmuz gazisi Yavuz Kurban, Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Konferans Salonunda gençlerle buluştu.

Salâ ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

15 Temmuz'da gazi olan Yavuz Kurban, etkinlikte yaptığı konuşmada, o gece yaşananların tekrarlanmaması için, gençlerin birlik ve beraberliklerini bozmamaları, birbirlerine sahip çıkmaları gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Alanlara çıkın" talimatıyla beraber arkadaşlarıyla birlikte sokağa çıktıklarını anlatan Kurban, şöyle konuştu:

"Dışarıda yürürken helikopterler havadan ateş etmeye başladı. Bizler de yolun kenarlarında siper aldık. Ateş sonrası baktık ki yaralılar var. Yaralıları oradan alıp hastanelere ulaştırmaya çalıştık. 'Ne yapalım' diye düşündük, neye uğradığımızı şaşırdık. Yaralıları taşıdıktan sonra tekrar hava saldırısı başladı. Bu sırada ben yaralandım. Yaralandığımda yanında 2 kişi şehit olmuştu. Benim bacağım kırıldı ve sırtımda şarapnel parçaları vardı. O akşam, 2 kişinin üstüme kapanmasıyla onların şehit olmasıyla hayatta kaldım. Aynı şeylerin yaşanmaması için gençlerimiz birlik ve beraberliklerini bozmasınlar, birbirlerine sahip çıksınlar. O gece cami imamlarımızın verdiği salâ sesleriyle yüreklerimize su serpildi."

Bu arada söyleşi öncesi Gazi Yavuz Kurban ve davetliler, FETÖ'nün hain darbe girişimi sırasında Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin çektiği fotoğraflardan oluşan sergiyi gezdi.


Yorumlar