"İyi Dersler Şoför Amca" web sitesi yenilendi

İSTANBUL (AA) - Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında yürütülen İyi Dersler Şoför Amca projesinin web sitesi yenilenen yüzü ile yayına başladı. Michelin'den...

Google Haberlere Abone ol
"İyi Dersler Şoför Amca" web sitesi yenilendi

İSTANBUL (AA) - Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında yürütülen İyi Dersler Şoför Amca projesinin web sitesi yenilenen yüzü ile yayına başladı.

Michelin'den yapılan açıklamada Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Michelin Lastikleri iş birliğinde, Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında yürütülen İyi Dersler Şoför Amca projesinin web sitesi http://iyiderslersoforamca.com'un yenilendiği bildirildi.

Açıklamaya göre, bugüne kadar taşımalı eğitim sisteminde görev alan 28 bin okul servis şoförünün trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularında eğitim gördüğü projeyle ilgili haber ve duyurulara yenilenen web sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

Web sitesinde, proje kapsamında verilen eğitimler ve gerçekleştirilen saha çalışmalarına ilişkin fotoğrafların yer aldığı bir bölüm bulunuyor. Projeye ait eğitim sunumlarının ve trafik ile ilgili bilgilendirici kartların tüm Türkiye’nin kullanımına sunulduğu sitede aynı zamanda proje ile ilgili güncel haberlere ve yol güvenliği ile ilgili pratik bilgilere de ulaşılabiliyor.

Sitede ayrıca, ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin trafik güvenliği konusunda yetişkinlerden beklentilerini ifade ettikleri Afiş Yarışması'nda dereceye giren öğrencilerin eserlerinden faydalanılarak tasarlanan çeşitli görseller de bulunuyor. 2015 yılı birincisi Nihal Mete, 2016 yılı birincisi Habibe Tekebaş ve 2016 yılı ikincisi Tülay Yazar'ın eserlerinde yer alan sloganlar ve mesajlar yeni websitesi aracılığı ile ziyaretçilere ulaştırılıyor.

Projenin ana hedef kitlesi, taşımalı eğitim sisteminde görevli okul servis şoförleri bunun yanında, belirlenen illerde, formatörler aracılığıyla ilkokul öğrencilerine eğitimler vermek. Ayrıca, ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik afiş yarışması düzenleniyor.

Okul yönetimi, öğretmenler, veliler ve şoförlere yönelik iletişim çalışmalarıyla trafik güvenliği konusunda farkındalığı geliştirmek amaçlanıyor.

Yorumlar