"Gaziantep'te esnaf buluşması"

- Maliye Bakanı Ağbal: "Artık zayıf siyasetle bu ülkenin büyük meselelerinin üzerinden gelemeyiz. Yaptığımız anayasa değişikliği, bu ülkede demokrasiyi ileriye taşıyacak, siyasette uzlaşı ve uyum getirecektir" - "16 Nisan, ülke olarak yakaladığımız büyük bir tarihi fırsattır. Bu tarihi fırsatı, inşallah hep beraber değerlendireceğiz. Sandıktan güçlü bir 'evet' çıkacaktır"

Google Haberlere Abone ol
"Gaziantep'te esnaf buluşması"

GAZİANTEP (AA) - Maliye Bakanı Naci Ağbal, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin, "Biz artık zayıf siyasetle bu ülkenin büyük meselelerinin üzerinden gelemeyiz. Yaptığımız anayasa değişikliği, bu ülkede demokrasiyi ileriye taşıyacak, siyasette uzlaşı ve uyum getirecektir." dedi.

Ağbal, Gaziantep Ticaret Borsasında düzenlenen, "Gaziantep'te esnaf buluşması"nda yaptığı konuşmada, millet ve devlet olarak Türkiye'nin kalkınmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını anımsattı.

Tarım sektörünün, her zaman en fazla önem verilen sektörlerden birisi olduğunu belirten Ağbal, "2017 yılında tarım sektörü için ayırdığımız bütçe 30 milyar liradır. Bunun 13 milyarını çiftçimize doğrudan destek olarak aktarıyoruz. Yaklaşık 5-6 milyar lirasını Toprak Mahsulleri Ofisinden (TMO) kaynak olarak üreticimize aktarıyoruz. Özellikle son dönemde tarıma yatırımla özel bir önem vermeye başladık. Sulamaya ve tapulaştırmaya özel bir önem vermeye başladık. Bu borsaya gelen tüm mallar, tarlada çiftçi tarafından ekiliyor. Devlet olarak özellikle tarımda makineleşmeye önem veriyoruz. Lisanslı depoculuk, ne zaman gündeme gelse her zaman destek olduk." diye konuştu.

Hedeflerinin tarımı daha fazla büyütmek olduğuna işaret eden Bakan Ağbal, "Önümüzdeki yıllarda tarım dünya bakımından son derece stratejik bir sektör haline geliyor. 'Dünyada teknoloji gelişiyor' diyoruz, gözümüz teknoloji ürünlerine dönüyor. Ancak tarım da son derece önemli. Kendi kendine yeten bir ülkeyiz. İnşallah bunu da daha da büyüteceğiz." ifadesini kullandı.

- "Anayasa değişikliği önemli"

Naci Ağbal, önemli bir anayasa değişikliğine gittiklerine değinerek ülkenin önünü açacak, büyütecek bir değişiklik yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Türkiye'nin geçmişte sıkıntılar çektiğini, 90'lı yıllarda istikrarsızlıkların, siyasi kırılganlıkların, bu ülkeye ne kadar maliyetinin olduğunu herkesin bildiğini anlatan Ağbal, AK Parti'nin iktidara gelmesiyle bu güne kadar olağanüstü hizmetler yaptıklarını vurguladı.

Ekonomide, siyasette kalıcı bir istikrar sağladıklarını ve Türkiye'yi tarihi bir fırsatın eşiğine getirdiklerini aktaran Ağbal, şöyle devam etti:

"Ülkeyi kaos halinden, batık halinden aldık, IMF'ye olan tüm borçları ödedik. Türkiye, her bakımdan uluslararası alanda söz sahibi bir ülke haline geldi. Gelin diyoruz, bir sıçrama daha yapalım. 94, 96, 98 ve 2000'de krizler olmuş, bu ülkenin bankaları batırılmış. Bu ülkenin bütçesinin içi boşaltılmış. Bütçe, millete hizmet yapmak için değil, faiz ödemek için gelmiş. Bütün o batan bankaların borçlarını ödedik. Bugün Türkiye'de bankacılık en güçlü olduğumuz yerlerden birisi. Ekonomi yerlerde sürünüyordu. Ekonomideki bütün bu kırılganlıkları ortadan kaldırdık. Ülkede hayal edilemeyen yatırımları bir bir yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bu yaptığımız eserler kalıcı olsun istiyoruz. Bütün yapılan bu yatırımlar, geçmişle mukayese ettiğimizde çok iyi ama gelecek, çocuklarımız, torunlarımız ve ülkemiz için daha çok yol kat etmemiz gerekiyor. Gelin bu ülkenin yönetim sistemini adam akılı değiştirelim. Ülkenin önü açılsın. Yüzde 50 oyu kim alırsa alsın, gelsin güçlü bir şekilde karar alsın, ülkeyi yönetsin, ülkenin önünü açsın. Biz artık zayıf siyasetle bu ülkenin büyük meselelerinin üzerinden gelemeyiz. Yaptığımız anayasa değişikliği, bu ülkede demokrasiyi ileriye taşıyacak, siyasette uzlaşı ve uyum getirecektir."

- 7 Haziran tecrübesi

Bakan Naci Ağbal, 7 Haziran'daki genel seçimleri asla unutmadıklarını o dönemin belirsizlikleri içerisinde günlerce hükümet kurmaya çalıştıklarını söyledi.

Bir daha 7 Haziranları yaşamamak için, bir daha 90'lı yıllardaki siyasi kırılganlıkları yaşamamak için anayasa değişikliğini yapmanın önemli olduğunun altını çizen Ağbal, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu güçlü ülkeyi daha ileriye taşıyalım. Bugün Avrupa neden bu değişikle ilgileniyor. Normalde Avrupa bize gelirdi, derdi ki 'sizin durumunuz kötü, siz şuralarda iyi değilsiniz' derdi. Bize sürekli olarak üstten bakardı. Şimdi bir anayasa değişikliği yapıyoruz. Bu anayasa değişikliğinde bir engel oluştururum diye bazı ülkelerin siyasileri Türkiye ile uğraşmak istiyor. 3. havalimanı inşaatı yapıyoruz. Dünya gözünü oraya dikmiş. 'Türkler ne yapıyor' diye. Bu 3. havalimanı, gerçekten bir dünya projesi. 2013'ten bu yana şu ülkede yaşadıklarımıza baktığınız zaman bir taraftan büyüyen, kalkınan, dünya ülkesi haline gelen bir Türkiye var. Bunu yapmak isteyen bir siyasi irade var. Bir de bunu engellemeye çalışan içerideki ve dışarıdaki bir takım güç odakları var. Gelin 16 Nisan'da hep beraber öyle bir ders verelim ki, öyle bir başlangıç yapalım ki, bu ülkenin önü açılsın. Anayasanın değişikliğinin ardından reformlar yapacağız. Ülkede başlattığımız tüm kalkınma hamlesini başka reformlarla beraber sürdüreceğiz. Bugün herkeste huzur var, rahatlık var. Bunun daha fazla da olmasını istiyoruz. 16 Nisan, ülke olarak yakaladığımız büyük bir tarihi fırsattır. Bu tarihi fırsatı, inşallah hep beraber değerlendireceğiz. Sandıktan güçlü bir 'evet' çıkacaktır."

Etkinliğe, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Abdulkadir Yüksel, Mehmet Erdoğan, Abdullah Uzer ve Canan Candemir Çelik ile GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve esnaf katıldı.




Yorumlar