"Bir Dilekte Sen Tut" projesi

- Gaziantep'te "Bir Dilekte Sen Tut" projesi kapsamında, belediyenin imkanlarından yararlanan yetim çocuklar, eğitimde daha çok başarı gösteriyor - Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: - "Mahalle taramalarında en çok yetim çocukların sosyal desteğe ihtiyaçlarının bulunduğunu tespit ettik. Onların tuttukları dilekleri yerine getirmek için evlerine ziyaretler yapıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"Bir Dilekte Sen Tut" projesi

GAZİANTEP(AA) - Gaziantep'te "Bir Dilekte Sen Tut" projesi kapsamında belediyenin imkanlarından yararlanan yetim çocuklar, eğitimde başarı gösteriyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Yetim Koordinasyon Merkezi bünyesinde 3 yıl önce hayata getirilen proje kapsamında kentteki 985 yetimin dilekleri tek tek gerçekleştirildi.

Eğitim yardımlarının da yapıldığı proje sayesinde çocuklar, daha başarılı oluyor, geleceğe emin adımlarla ilerliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Güzelvadi Mahallesi'nde yaşayan ve Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sistemi kapsamında yapılan ikinci dönem merkezi ortak sınavlarda sadece 2 yanlış yapan yetim Emine ile annesi Elif Durmuş'u evinde ziyaret etti ve çeşitli hediyeler verdi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daima "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla hareket ettiklerini belirtti. Sosyal belediyecilikte insanı merkeze aldıklarını aktaran Şahin, şöyle devam etti:

"Kentimizde 2 milyon vatandaşımız, 500 bin mültecimiz var. Bu vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini artırmaya çalışıyoruz. Mahalle taramalı yapıyoruz. Mahalle taramalarında en çok yetim çocukların sosyal desteğe ihtiyaçlarının bulunduğunu tespit ettik. Onların tuttukları dilekleri yerine getirmek için evlerine ziyaretler yapıyoruz."

Yetim koordinasyon merkezinde 3 yıl boyunca yoğun bir şekilde çalışıldığını ifade eden Şahin, şunları söyledi:

"Gittiğimiz evlerde analizler yapıyoruz. Neye ihtiyaçları varsa onların takiplerini yapıyoruz. Belediye ve devletimizin imkanlarınızdan en güzel yararlanılmasını sağlıyoruz. Bunun artık sonuçlarını almaya başladık. Artık fen lisesi kazanmış çocuklarımız çıkıyor. Bunun tesadüf olmadığına inanıyoruz. Çocuklarımız bu fırsatları değerlendiriyorlar. Bu yaptığımız işin ne kadar önemli olduğunu gördük. Kızımız burada fen lisesini kazandı."

- ''Bize kaynak sağladılar''

Emine Durmuş ise yetim koordinasyon merkezinin kendilerine çok fazla katkı verdiğini dile getirerek ''Kaynak olmadığı zaman kaynak getirdiler. Canımız sıkıldığı zaman bizi gezilere götürdüler. Ben de ailemin bu durumunu görünce daha fazla çalıştım. Allah nasip etti. Fen lisesine gideceğim. Tıp fakültesi okumak, aileme bakmak istiyorum.'' dedi.

Anne Elif Durmuş da kendilerine böyle imkanlar sağlanmasından dolayı Belediye Başkanı Fatma Şahin'e teşekkür etti.

Yorumlar