30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

- TÜBA Başkanı Prof. Dr. Acar: - "30 Ağustos, Malazgirt ve diğer zaferler, Türk milleti ve devletinin birlik, bağımsızlık, gelişim ve bekası açısından bugün ve gelecekte dikkate alınması gereken ibretlik dersler içermektedir"

Google Haberlere Abone ol
30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

ANKARA (AA) - Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, 30 Ağustos, Malazgirt ve diğer zaferlerin, Türk milleti ve devletinin birlik, bağımsızlık, gelişim ve bekası açısından bugün ve gelecekte dikkate alınması gereken ibretlik dersler içerdiğini belirtti.

Acar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu bakımından tarihi öneme sahip "Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve 30 Ağustos Zaferi"nin 95. yılını ve Zafer Haftasını kutlamaktan onur duyduğunu ifade etti.

30 Ağustos, Malazgirt ve diğer zaferlerin, Türk milleti ve devletinin birlik, bağımsızlık, gelişim ve bekası açısından bugün ve gelecekte de dikkate alınması gereken ibretlik dersler içerdiğine dikkati çeken Acar, şunları kaydetti:

"Bilim, eğitim, yenilikçilik ve kültür alanındaki başarılar milli varlık, gelişim ve bağımsızlık açısından belirleyici bir role sahiptir. TÜBA, bu anlayışıyla görevlerini yerine getirmeye devam edecektir. Büyük zaferin 95. yıl dönümünde Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tarih boyunca ve bugün vatan, millet ve devletimizin bağımsızlık, birlik, gelişim ve bekası için hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyor 30 Ağustos Zafer Bayramımızı içtenlikle kutluyorum."

Yorumlar