30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: - "Türk milleti 30 Ağustos zaferiyle büyük bir başarıya imza atarak dünya milletleri arasındaki saygın yerini korudu" - "30 Ağustos zaferiyle birlikte bayrağımız, sonsuza kadar özgürce dalgalanacağı gönderde yerini almıştır"

Google Haberlere Abone ol
30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

ANKARA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türk milletinin 30 Ağustos zaferiyle büyük bir başarıya imza atarak dünya milletleri arasındaki saygın yerini koruduğunu belirtti.

Özlü, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 30 Ağustos 1922'de milletin zaferiyle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin, tarihin en şerefli sayfalarından olduğunu ifade etti.

Bağımsızlık ve özgürlük öz karakteri olan Türk milletinin 30 Ağustos zaferiyle büyük bir başarıya imza atarak dünya milletleri arasındaki saygın yerini koruduğunu belirten Özlü, şunları kaydetti:

"30 Ağustos zaferiyle birlikte bayrağımız, sonsuza kadar özgürce dalgalanacağı gönderde yerini almıştır. 30 Ağustos Zaferi, sonrasında kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile taçlanmıştır. Milletimiz, Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği kararlılığı, bugün de 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' inancı ile aynı şekilde sürdürmektedir. Türk milleti bütün vesayet zincirlerini kırmıştır. Türkiye, yükselen bir yıldızdır. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bize vatan yapan tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum."


Yorumlar