30 Ağustos Zafer Bayramı

- Vali Güzeloğlu: "Varlığımıza kasteden bütün ihanet odakları ve terör örgütlerine karşı milletiyle bütünleşmiş bu irade, en büyük güvencemizdir"

Google Haberlere Abone ol
30 Ağustos Zafer Bayramı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Varlığımıza kasteden bütün ihanet odakları ve terör örgütlerine karşı milletiyle bütünleşmiş bu irade en büyük güvencemizdir" dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir otelde düzenlenen resepsiyonda konuşan Güzeloğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin mazlumun ve mağdurun yanında, dünyada gerçekleştirilen bütün adaletsizliğin karşısında olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, en fazla mağdur ve muhtaç muhaciri ülkesinde tutan, onlarla insanlık ailesinin onurunu taşıyan ve sorumluluğunu ortaya koyan büyük iradenin adı olduğunu ifade eden Güzeloğlu, "Bu millet, tarihin her döneminde hakkı tutan bedeli ne olursa olsun haksızlıklar karşısında duran, her zaman özgürlük ve bağımsızlığından zerre taviz vermeden iradesine gem vuracak ihaneti de kabul etmeyen bir duruşun adıdır." dedi.

Ülkenin her bölgesinde değerlere kasteden bütün hainlere karşı yıkılmaz ve aşılmaz kale olduğunu vurgulayan Güzeloğlu,şöyle konuştu:

95 yıl önce olan bu duruş halen dimdik ayaktadır. En son 15 Temmuz ihanetinde yaşandığı gibi, yedisinden yetmişyedisine kadar milletin her bir ferdi Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlarda özgürlüğüne ve demokrasisine sahip çıkarak demokrasi tarihinin dünya üzerinden milletiyle bütünleşmiş büyük kahramanlığı yaratan milletin adıdır. O gece tıpkı 95 yıl önce özgürlüğüne, bağımsızlığına ve hür yaşama isteğine kastedilen yedi düvele karşı direnen ve şehadetleriyle bu toprakları vatan eyleyen ataların izinde giden 250 şehit, 2 bin 139 gaziyle 30 Ağustos ruhunu 15 Temmuz'da yaşayan canlı ve dimdik ayakta duran imanlı taşıyıcılarıdır. Varlığımıza kasteden bütün ihanet odakları ve terör örgütlerine karşı milletiyle bütünleşmiş bu irade en büyük güvencemizdir."

Resepsiyona, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Diyarbakır Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, İl Emniyet Müdürü Tacettin Arslan ve davetliler katıldı.

Yorumlar