30 Ağustos Zafer Bayramı

- Kırklareli'de bayram dolayısıyla şehit ve gazi aileleri onuruna yemek verildi - Vali Çiftçi: ''15 Temmuz'da, tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir ihanet içinde şanlı ordumuzdan gasp ettikleri uçaklar, tanklar, tüfeklerle aziz milletimizin asil evlatlarına saldırdılar. Ancak bu aziz millet namusunu, vatanını, bayrağını 30 Ağustos 1922'de olduğu gibi çiğnetmedi ve bundan sonra da çiğnetmeyecek''

Google Haberlere Abone ol
30 Ağustos Zafer Bayramı

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla şehit ve gazi aileleri onuruna yemek verdi.

Bir otelde düzenlenen programda Vali Çiftçi, şehit aileleri ve gazileri ile bir araya gelerek sohbet etti.

Çiftçi, burada yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zaferinin, vatanı işgal etmek isteyenlere karşı, kahraman Türk ordusunun cesaret ve fedakarlığı, milletin birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde olduğu, en güzel örneklerinden birisi olduğunu söyledi.

30 Ağustos Zaferinin 95. yıl dönümünün, coşku içerisinde kutlandığını belirten Çiftçi, bu zaferin Türk milleti için önemli olduğunu vurguladı.

Bu toprakların şehit ve gazilerin fedakarlıkları ile kazanıldığına dikkat çeken Çiftçi, ''15 Temmuz'da, tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir ihanet içinde şanlı ordumuzdan gasp ettikleri uçaklar, tanklar, tüfeklerle aziz milletimizin asil evlatlarına saldırdılar. Ancak bu aziz millet namusunu, vatanını, bayrağını 30 Ağustos 1922'de olduğu gibi çiğnetmedi ve bundan sonra da çiğnetmeyecek.

Ülkenin birliğine, dirliğine ve yükselişine kast eden dış güçler ve onların destekçisi Pensilvanya şarlatanının emrindekiler, ülkemizdeki kahpeler güruhu FETÖ terör örgütüne mensup alçaklar, 15 Temmuz 2016 tarihinde, tarihimizde eşi benzeri görülmemiş bir ihanet içinde oldular. Büyük Önder Atatürk'ün hedef gösterdiği 'muasır medeniyetler seviyesine ulaşma' hedefini de çok kısa bir süre içerisinde birlik, beraberlik ruhu ile gerçekleştirecektir. Bu inançla, başta büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, vatan ve bayrak uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, tüm halkımızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.'' diye konuştu.

Program duaların okunması ile sona erdi.

Yorumlar